Slovenija
53 ogledov

Odmevne akcije pred ukinitvijo

Marjan Tavčar, komandir mejne postaje Starod, pravi, da se s toliko droge tu še Žurnal24 main
Starod. Prijeli iskanega italijanskega kriminalca. Več kriminalitete drog.

“Kriminalistična policija je dobro organizirana in nekaj kilometrov razdalje ne bo zmanjšalo naše učinkovitosti,” Iztok Perenič, vodja sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi (PU) Postojna, odgovarja na vprašanje, ali bodo po načrtovani ukinitvi PU in preselitvi v Koper še vedno enako uspešno pokrivali območje postojnske PU.

Ne ustreza

Stavba PU Postojna. Jasnega odgovora glede bodoče namembnosti, razen tega da funkcionalno ne ustreza potrebam policije, z GPU nismo dobili. Poudarili so le, da bodo ravnali čim bolj racionalno.

Po odmevni akciji odkritja goljufije pri izkoriščanju subvencij za zaposlovanje invalidov so prejšnji teden na mejnem prehodu Starod zasegli 22 kilogramov konoplje in orožje ter ovadili italijanskega kriminalca, za katerim je italijanska vlada razpisala tiralico.

Sodnik je zanj odredil pripor. V območnem policijskem sindikatu nasprotno opozarjajo, da bo to območje sčasoma bolj zapostavljeno.

Letalska agencija?
Sicer pa smo izvedeli, da v zakulisju že potekajo pogovori o nadaljnji usodi stavbe PU po njeni ukinitvi. Postojnska LDS naj bi lobirala, da bi tu svoje prostore ali njihov del dobila agencija za civilno letalstvo, ki jo ustanavlja vlada in ki bo v začetni fazi delovala v prostorih ministrstva za promet. Uroš Petohleb, predsednik postojnske LDS in generalni sekretar LDS, ki jo vodi notranja ministrica Katarina Kresal, je to zanikal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.