Slovenija
19 ogledov

Odneslo začasen most

posledice poplav Anže Petkovšek
V občini Dobrova-Polhov Gradec je odneslo začasen most, ki so ga postavili po neurju pred dvema tednoma.

Nočno neurje je v občini Dobrova-Polhov Gradec, ki jo je neurje močno prizadelo že v začetku avgusta, povzročilo kar nekaj škode. Sprožilo je nekaj plazov ter spet zasulo kanale in poškodovalo nekatere ceste, ki so jih po nedavnem neurju že nekoliko sanirali, je dejal župan Franc Setnikar. Škode je po njegovih ocenah manj kot takrat.

Plaz tudi na državni cesti

Setnikar je pojasnil, da so voda in narasli hudourniki ob neurju razdirali makadamske ceste. Posledice treh manjših plazov so z občinskih cest že odstranjene, tako da bodo tekom dneva vse tudi prevozne. Z državne ceste pa bodo material odstranili v prihodnjih urah. Odneslo je tudi začasen most, ki so ga postavili potem, ko se je pravi most pred tedni poškodoval. Neurje s svojimi posledicami sicer ni ogrozilo nobene hiše.

Škode je po oceni župana manj kot po neurju, ki je divjal v začetku avgusta. So pa njegove posledice vidne v širšem delu občine kot takrat, pravi Setnikar.

Škoda je bila po nedavnem neurju večinoma v grobem sanirana, vendar stvari niso še mogli povrniti v prvotni položaj. Da bi v prihodnje preprečili kakršnekoli posledice neurij, bi bilo treba po besedah župana v pritokih Gradaščice očistiti obstoječe pregrade in struge, poleg tega jih tudi dodatno obložiti.

Komentarjev 1