Slovenija
28 ogledov

"Odnos do Brejca nerazumljiv in nesprejemljiv"

Mihael Brejc EPA Žurnal24 main
Iz SDS je izstopil njen vidni in dolgoletni član Miha Brejc, kot so zapisali v SDS - v občutljivem predvolilnem času. Virant je odnos SDS do Brejca označil za nerazumljiv, neetičen in nesprejemljiv.

Kot poroča današnji Večer, so se odnosi med Brejcem in predsednikom SDS Janezom Janšo močno poslabšali, ko je svojo stranko začel ustanavljati Brejčev zet Gregor Virant. Brejc je sicer zanikal sodelovanje pri novoustanovljeni stranki Državljanska lista.

Odstopno izjavo je posredoval centrali v Ljubljani in tudi lokalnemu odboru stranke v Domžalah, odstopil pa je tudi kot domžalski občinski svetnik. "Nobenih konfliktov, napetosti v stranki nisem želel, zato sem to storil v tišini. Saj niti ni pomembno, če sem šel. Stranki, ki sem ji tako dolgo pripadal in zanjo delal, želim še vedno vse najboljše," je za Večer pojasnil Brejc.

"Odnos SDS do Brejca nerazumljiv, neetičen in nesprejemljiv"

V Državljanski listi so pojasnili, da Brejc ni član stranke in ni sodeloval pri njenem ustanavljanju. Virant je v odzivu pojasnil, da je izstop Brejca iz SDS njegova osebna odločitev, zato je ne bo komentiral. Dodal je, da Brejc pri ustanavljanju Državljanske liste ni sodeloval in da se je po volitvah zavzemal za sklenitev koalicije med SDS in Državljansko listo. "Odnos njegove bivše stranke SDS do njega po oktobru 2011 ocenjujem kot nerazumljiv, neetičen in po človeški plati nesprejemljiv," je ocenil Virant.

Povsem so ga ignorirali

Kot je pojasnil Brejc, je bil Janšev odnos do njega od ustanovitve Virantove stranke hladen, ni dobival več vabil na izvršilni odbor, prav tako ne za svet stranke, niti drugih internih obvestil, ki so bila sicer poslana članstvu. Zadeva je postala za Brejca nevzdržna, zato je Janši in članom izvršilnega odbora poslal izjavo, da zaradi njihovega kršenja pravil SDS izstopa iz izvršilnega odbora. Ker se v nekaj tednih ni nič zgodilo, je izstopil iz SDS.

SDS: Odšel je v občutljivem predvolilnem času

Brejc se je za izstop iz stranke dejansko očitno odločil že avgusta 2011, "ko je nagovarjal člana občinskega vodstva SDS za kandidaturo na listi takrat še skrivnostne nove stranke, o kateri v SDS nismo vedeli ničesar", so zapisali v SDS.

Kot so pojasnili, so se bili v SDS prisiljeni soočiti s to potezo "v najbolj občutljivem, predvolilnem času, danes pa se s tem že dolgo ne ukvarjamo več in ne gojimo nobenih zamer". Zdi se jim povsem normalno, da se nekdo tudi formalno priključil tisti stranki, za katero je nabiral kandidate za volitve in v kateri so tudi vsi njegovi najožji družinski člani, so še pojasnili v SDS.

Komentarjev 3
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 05:56 18.maj 2012.

    Kaj pa se je ugodilo s tamalim Rudolfom Hessom iz Šenčurja,a je tut na listi za odstrel,saj ga ni videt nikjer več??

  • Lavdan 17:15 17.maj 2012.

    Demokrati bodo počasi uvideli kaj je diktatura.

  • Avatar atojeto
    atojeto 12:17 17.maj 2012.

    Evo, to je Janšev odnos in karakter.