Slovenija
40 ogledov

Odpadki: globe za kršitve se večinoma znižujejo

Biološki odpadki Anže Petkovšek
Uporabniki Snage bodo skladno z novim odlokom v prihodnjih mesecih prejeli (dodatne) zabojnike za embalažo, v Ljubljani pa tudi za papir. Čakajo jih tudi spremenjene frekvence odvoza odpadkov. Cena storitev Snage za zdaj ostaja enaka.

Kot je na današnji novinarski konferenci pojasnil svetovalec direktorja ljubljanskega komunalnega podjetja Igor Petek, bodo 21. maja začeli v Ljubljani in omenjenih občinah razdeljevati (dodatne) zabojnike za embalažo, pozneje, predvidoma decembra, pa v prestolnici tudi zabojnike za papir.

Po novem bodo tako pri vsaki stavbi štirje različni tipi zabojnikov: za preostanek odpadkov, biološke odpadke, embalažo in papir.

Snaga bo v primeru, da bo ugotovila, da so zabojniki poškodovani, premajhni, preveliki ali odtujeni, te brezplačno zamenjala. Če se bodo ob posameznih zabojnikih večkrat pojavljale dodatne vrečke ali bodo stalno polni, jih bo podjetje zamenjalo brez predhodnega spraševanja uporabnika.

Odvozi odpadkov manj pogosti

Svetovalec direktorja Snage je izpostavil tudi na novo zasnovan odvoz odpadkov, pri čemer glavno spremembo predstavljajo manj pogosti odvozi preostanka odpadkov.

Snaga bo preostanek odpadkov v naseljih s pretežno individualnimi hišami v prehodnem obdobju, ki bo predvidoma trajalo do 1. marca prihodnje leto, odvažala enkrat na dva tedna, nato pa le enkrat na tri tedne. Enako pogosto se bosta odvažala tudi embalaža in pozneje v Ljubljani papir.

Z območij blokovskih gradenj in izpred blokov pa bo podjetje vsako od treh frakcij odvažalo enkrat tedensko (zdaj to počnejo dvakrat tedensko). Urnik praznjenja zabojnikov za biološke odpadke medtem ostaja nespremenjen, je pojasnil Petek.

Globe za kršitve pa se povečini znižujejo, so danes pojasnili predstavniki ljubljanskega komunalnega podjetja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.