Slovenija
23 ogledov

Odpadkov se bo lotil župan

odlagališče jerca ambrožič kranjec
Vrtača. Če "nihče" ni kriv, odgovoren lastnik. Povšič: To je okoljski problem.

Smeti iz vrtače sredi gozda pri Malem Gabru, o katerih smo poročali pred enim tednom, bi moral, kot so nam povedali na inšpektoratu za kmetijstvo, gozdarstvo, hrano in okolje, odstraniti lastnik zemljišča, ki ga je inšpektor tudi že zaslišal. Za odstranitev odpadkov je odgovoren povzročitelj nezakonitega odlaganja, če pa ta ni znan, odgovornost pade na lastnika zemljišča, so pojasnili.

Sprejel je izziv

Jože Povšič, direktor Dolenjskega ekološkega zavoda Novo mesto, ki je opozoril na odlagališče, meni, da je nedopustno lastnika zemljišča bremeniti s takšno nalogo. "To je okoljski problem, ki ga morata rešiti občina in država," je prepričan.

Alojzij Kastelic, župan Občine Trebnje, nam je povedal, da si bo 8. maja črno odlagališče ogledal skupaj z okoljskim inšpektorjem in poskušal ukrepati v smeri odstranitve teh odpadkov.

"Nimajo čistih rok"

"Okoliški prebivalci pri tem, kar je nastalo v vrtači, nimajo čistih rok, zato bi bilo prav, da se čiščenju pridružijo," je dejal Kastelic. Ob tem pa obžaluje, da zakonodaja prepoveduje uporabo kamer, s katerimi bi zlahka odkrili storilce, saj se boji, da bodo ti po čiščenju tja odpadke znova odlagali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.