Slovenija
8 ogledov

Odpadli strop še vedno buri

Odpadli strop je nagnal strah v kosti ne le vsem, ki so vsak dan v šolskih klope Žurnal24 main
Preiskava. Podjetja, ki je šolo gradilo, ni več. Šolam in vrtcem več denarja.

Sekundarni strop, ki se je v začetku januarja zrušil v eno od v tistem trenutku na srečo praznih učilnic Osnovne šole (OŠ) Frana Roša, še vedno zaposluje kriminaliste. Kot so nam potrdili na Policijski upravi Celje, preiskava še ni končana. Dogodek so na zadnji seji premlevali tudi mestni svetniki, ki so opozorili, da je v proračunu za letos premalo denarja za investicijsko vzdrževanje vzgojno-izobraževalnih objektov.

 

Obnova stropov
OŠ Frana Roša
. Do zdaj so odstranili vse sekundarne strope na mestih nekdanjih svetlobnikov, v petih učilnicah, dveh kabinetih in enem sanitarnem bloku pa so sanirali tudi elektroinštalacije in druge inštalacije. Med letnimi počitnicami bodo strope obnovili še v vseh preostalih celjskih osnovnih šolah.

Skoraj pol milijona
“Strokovne službe bodo za drugo branje proračuna pripravile predlog, ki bo skladen s pobudami in predlogi mestnih svetnikov,” pravi Tjaša Podergajs, predstavnica za stike z javnostmi Mestne občine Celje (MOC). Dodaja, da bo za vzdrževanje vrtcev in šol po novem namenjenega skoraj pol milijona evrov.

Uredili bodo zaklonišče
Od tega bo samo za investicije in morebitne intervencijske posege v šolah in vrtcih namenjenih 350 tisoč evrov, dodatnih 50 tisoč za vzdrževanje šol, še dodatnih 80 tisoč pa za ureditev zaklonišča na OŠ Frana Roša, ki ga bodo uporabili delno za skladišče, delno pa za garderobe.

Omenjeno šolo je sicer leta 1980 zgradil Ingrad koncern, podjetje, ki je bilo likvidirano, zato bo na krivca težko pokazati s prstom. Še vedno tudi ni znana višina nastale škode.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.