Slovenija
17 ogledov

Odpis še enega gradbinca

konstruktor Daša Purgaj
Stečaj. Konec za Nizke gradnje Ptuj. V Konstruktorju čakajo na plače.

“Grozljivka. V pol leta je to že tretje gradbeno podjetje na območju Ptuja, ki je propadlo,” je stečaj Nizkih gradenj Ptuj komentiral Boris Frajnkovič, sindikalni predstavnik gradbene panoge za ptujsko območje.

Okrožno sodišče na Ptuju je včeraj začelo stečajni postopek nad tem podjetjem, ki je imelo že nekaj časa likvidnostne težave. Brez dela bo ostalo 80 zaposlenih. Za stečajnega upravitelja je bil imenovan Tomaž Čad, zaposleni pa pričakujejo, da jim bo čim prej vročil odpovedi, da se bodo lahko prijavili na zavod za zaposlovanje.

“Zaposleni so takšen razplet pričakovali. Podjetje jim je dolžno še julijsko plačo in regres, kmalu bo zapadla tudi avgustovska plača,” je za Žurnal24 pojasnil Marjan Zebec, hišni sindikalist v podjetju. V pol leta je v gradbeništvu na Ptujskem ostalo brez dela več kot 220 ljudi.

Delavci ne verjamejo več

Še vedno se vleče agonija mariborskega Konstruktorja, kjer je vodstvo podjetja za danes 270 zaposlenim obljubilo izplačilo majske plače. “Ničesar več ne verjamemo,” je bil pesimističen Mladen Kutnjak, sindikalist v Konstruktorju, kjer stavkajo od sredine julija.



Nizke gradnje Ptuj so že v stečaju, zaposleni v Konstruktorju pa si tega močno želijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.