Slovenija
122 ogledov

Odpisali so jim dolgove

Amra Kadrič z oddelka za javne finance in splošne zadeve na MOV pravi, da dolžni Žurnal24 main
Najemniki. Za občinska stanovanja dolgovali od 300 do deset tisoč evrov.
             825
stanovanj ima v lasti Mestna občina Velenje.

Mestni svetniki so dolžnikom odpisali za skoraj milijon evrov dolgov. Gre za občane in pravne osebe, ki so dolgovali najemnine, plačila komunalnih storitev, stroške in zamudne obresti. Posamezniki so Mestni občini Velenje (MOV) dolgovali od 300 do deset tisoč evrov.

Redno opominjanje
Število izterjav manjše
. MOV ima v lasti 825 stanovanj, od vseh najemnikov pa je bilo le 29 takšnih, od katerih ni bilo mogoče izterjati dolga. Sicer pa se število izterjav zadnja leta zmanjšuje, saj dolžnike redno opominjajo.

Hude socialne stiske
"Osebni dohodek dolžnice je tako nizek, da ne moremo ničesar odtegovati, dolžnik je že bil deložiran in ima tako nizko pokojnino, da izterjava ni možna, dolžnik je brez zaposlitve, zato od njega ni mogoče ničesar izterjati, dolžnik ima zdravstvene težave, dolžnik je umrl, njegov brezposelni sin pa živi v zavetišču za brezdomce, dolžnik je umrl, njegova mama pa je zaporu ..." je Blaženka Čujež iz Urada za stanovanjsko gospodarstvo MOV svetnikom naštevala razloge za odpis terjatev posameznikom. Kot je dodala, gre za večje socialne probleme.

"Razumem, če so ljudje dolžni manjše zneske, ne pa tudi, če gre za dolg deset tisoč evrov. Kako je to mogoče, saj nad tem bdijo upravniki?" je zanimalo svetnika Franca Severja. Kot je pojasnila Čuježeva, gre za splet več okoliščin, saj sicer z upravniki redno izvajajo postopke izterjave.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.