Slovenija
179 ogledov

Odpoklic kar treh bio izdelkov

Bio sezam uprava za varno hrano
Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin obvešča o kar treh umikih proizvodov s trgovinskih polic. V vseh treh je nevarnost prisotnosti salmonele.

Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin obvešča potrošnike, da podjetje DM drogerie markt izvaja odpoklic bio sezamovega semena zaradi suma na možnost prisotnosti salmonele, ki je bila odkrita v enem izmed vzorcev. Sporni so trije loti živila, vendar podjetje preventivno umika vso zalogo. Potrošnikom, ki so sporno živilo že kupili, svetujemo, da ga ne uživajo in da ga vrnejo na mesto prodaje, kjer jim bodo po zagotovilu podjetja vrnili kupnino.

Podjetje SPAR Slovenija medtem izvaja odpoklic bio sezamovega semena zaradi suma na možnost prisotnosti salmonele, ki je bila odkrita v enem izmed vzorcev. Sporna sta dva lota živila. Tudi v tem primeru naj kupci izdelek vrnejo.

Bio sezam | Avtor: uprava za varno hrano uprava za varno hrano

Salmonela se lahko nahaja tudi v bio sezamovem semenu, ki ste ga lahko kupili v Muellerjevih drogerijah. Izdelek, svetuje Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, vrnite.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4