Slovenija
72 ogledov

Odpoklic klobas v E.Leclercovih trgovinah

Klobase spletna stran E. Leclerc
Zaradi nevarnosti prisotnosti bakterije salmonele v izdelkih sta hipermarketa E.Leclerc Ljubljana in Maribor s prodajnih polic odpoklicala klobase znamke Nos Regions Ont Du Talent dobavitelja Scamark (Salaison Polette).

Izdelki, ki bi lahko bili oporečni, so se v omenjenih trgovinah prodajali od 15. septembra naprej.

Izdelki, ki bi lahko bili kontaminirani z bakterijo salmonele, so naslednji: Saucisson D'Auvergne Label Rouge Nos Regions Ont Du Talent (300 gramov); Saucisse D'Auvergne Label Rouge Nos Regions Ont Du Talent (300 gramov); Saucisse D'Auvergne Label Rouge Monseiur Polette (300 gramov); Saucisse D'Auvergne Label Rouge VPF Monseiur Polette (300 gramov); Saucisson D'Auvergne Label Rouge Monseiur Polette (300 gramov); Saucisson D'Auvergne Label Rouge VPF Monseiur Polette (300 gramov) in Saucisson D'Auvergne Label Rouge VPF Monseiur Polette (250 gramov). Okuženi bi lahko bili vsi loti omenjenih izdelkov.

Iz obeh hipermarketov sporočajo, da naj ljudje, ki imajo katerega izmed naštetih izdelkov, iz previdnostnih razlogov izdelkov ne uživajo, ampak jih vrnejo v trgovino, kjer so jih kupili.

Znaki zastrupitve s salmonelo so predvsem težave s prebavili, ki jih pogosto spremlja povišana telesna temperatura. Težave se pojavijo večinoma v prvih 48 urah po zaužitju okuženih živil. Pri otrocih, ljudeh z oslabljenim imunskim sistemom in starejših ljudeh pa se simptomi lahko pojavijo v hujši obliki, so še sporočili iz družbe E.Leclerc. Tistim, ki so zaužili katerega izmed zgoraj navedenih izdelkov in so opazili pojav katerega izmed omenjenih simptomov, svetujejo čimprejšnji posvet z zdravnikom.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 18:58 27.december 2011.

    No sedaj mi je pa jasna sračka veiko znancev v Ljubljani. Za MB ne vem , vem pa v LJ za 4 primere, katerih se ni dalo razložiti, ampak smo mislili , da je v điru virus.