Slovenija
27 ogledov

Odpoklic nevarnih reflektorjev

Reflektor ZPS
Na seznam hitrega obveščanja o nevarnih izdelkih na skupnem evropskem trgu RAPEX so uvrstili LED reflektorja, ki sta (bila) na voljo tudi v Sloveniji.

Reflektorjema so priložena nepopolna oziroma nepravilna navodila, ki dajejo napačno informacijo o zamenjavi svetlobnega vira in povezavi z napajalnim omrežjem. "Konci napajalnih vodnikov, ki so priključeni na reflektor, niso ustrezno zaščiteni pred izvlekom in zvijanjem, obenem PVC izolacija napajalnega kabla ni ustrezno zaščitena pred vdorom vode. Obstaja resna nevarnost električnega udara," opozarjajo na spletni strani Zveze potrošnikov Slovenije.

Prvi distributer omenjenih reflektorjev v Sloveniji, OBI d.o.o., je na podlagi poslanega obvestila tržnega inšpektorata o prejetem obvestilu iz sistema RAPEX nemudoma objavil prostovoljni umak s slovenskega trga.

V primeru, da imate katerega izmed teh reflektorjev doma, ga prenehajte uporabljati. Lahko ga vrnete v trgovino, kjer ste ga kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine.

Komentarjev 1
  • Ferluci 14:05 17.februar 2015.

    Karkoli sem kupil v OBI-ju sem preplačal, kvaliteta je pa na splošno zelo slaba. V Glavnem ponujajo nizkocenovno nekvalitetno robo in skoraj ni stvari, ki bi se jo tam splačalo kupiti.