Slovenija
102 ogledov

Odporna proti pršicam, plesnim in bakterijam

Industrijska konoplja Arhiv podjetja Hemptouch
Vzmetnice iz konopljinih vlaken so najboljša izbira za zahtevne ljudi s težavami z alergijami in različnimi avtoimunimi boleznimi. Če dodamo še prevleko iz kašmirja, bomo na vzmetnici spali kot prava glava družine.

Ste vedeli, da so konopljina vlakna povsem naravna in pridelana brez kemične obdelave? Poleg tega je rastline konoplje možno pridelati brez umetnih gnojil in pesticidov. 

Glavna prednost konopljinih vlaken je sicer visoka mehanska vzdržljivost, zato konopljino ležišče dolgo ohranja lastnosti novega izdelka. Le kdo si ne bi želel vedno sveže in nove vzmetnice? 

Konopljina vlakna imajo veliko absorbcijsko sposobnost, zato so jim nekoč uporabljali celo za plenice. Konoplja lahko zelo hitro prejme svojo trikratno težo vode, še hitreje, s skoraj dvakratno hitrostjo, pa se suši.  Vlakna v konopljinem ležišču v kombinaciji z bakteriostatičnim delovanjem nevtralizirajo tudi neprijeten vonj potu, ki se čez noč ujame v vlaknine. 

Dobre absorpcijske lastnosti pripomorejo tudi k temu, da so konopljina ležišča odporna proti pršicam, plesnim in bakterijam. Tudi prisotnost voskov, smol in kanabinoidov dajejo tkanini prijeten vonj in delujejo zaviralno na rast plesni in bakterij.

Poleg tega lahko konopljina vlakna enostavno čistimo, saj so pralna tudi pri 60 stopinjah Celzija. Sicer pa ne potrebujejo veliko čiščenja, saj imajo sposobnost samočistilnosti. Konopljina vlakna uspešno odbijajo prah in drugo umazanijo.

Prijeten stik s kožo

Ste že ležali na konopljinih vlaknih? Zaradi visoke poroznosti nudijo dobro toplotno kapacitativnost in so zelo prijetne v kontaktu s kožo. Konopljina vlakna dobro ščitijo tako pred visoko kot pred nizko temperaturo, zato boste želeli na takšnem ležišču preživeti vse noči do konca življenja.

Za najbolj zahtevne je tu še prešita snemljiva prevleka iz kašmirja, bo poskrbela za mehko uravanje optimalne toplote. Kašmir velja za plemenito in izredno kakovostno vlakno, ki vpije vase tudi trideset odstotkov lastne teže. Od vse volne ima kašmir največjo sposobnost toplotne izolacije in njavečjo voljnost.