Slovenija
17 ogledov

Odpovedi tudi danes

Tako kot je v torek odpoved v rjavi mapi dobila Damjana Kraner, skoraj 30 let za Žurnal24 main
Še 942 delavcev Mure bo danes odpuščenih. Mura in partnerji bodo šli v stečajno maso.
"Vročanje odpovedi delavcem podjetja v stečaju Mura bo potekalo danes v Murski Soboti od 8. ure, ob 15. in 17. uri pa bomo vročali odpovedi delavcem v Ljutomeru," za Žurnal24 pojasnjuje Branko Đorđević, stečajni upravitelj Mure, ki je zaposlovala 942 delavcev.

Mura & partnerji v prodajo
Ustanovitelj in lastnik družbe Mura in partnerji je podjetje Mura, ki je od konca septembra v stečaju. Kaj ta stečaj pomeni za zdravo podjetje, kot so ga označili, pojasnjuje stečajni upravitelj Mure – ženska oblačila Borut Soklič: "To pomeni, da gre podjetje Mura in partnerji v stečajno maso, zelo verjetno se bo prodajalo kot del stečajne mase." Predsednik Soda Tomaž Kuntarič pa je prepričan, da to za omenjeno mlado podjetje ne pomeni nič: "Podjetje Mura in partnerji posluje naprej; bolje bo družba delala, bolje jo bo stečajni upravitelj lahko prodal."

Gomboc v več vlogah
Danes bodo zasedali tudi nadzorniki podjetja Mura in partnerji, ustanovljenega februarja letos, ki ga zastopa Dušan Gomboc. Gomboc je tudi prokurist dveh hčerinskih družb v stečaju; Mura – moška oblačila, ustanovljene 12. decembra lani, in v podjetju Mura – ženska oblačila, ustanovljenem 16. februarja.

Murini stečaji prednostno
"Murskosoboško okrožno sodišče v nobenem primeru ne bo dejavnik zastoja pri vodenju stečajnega postopka," je včeraj dejal pravosodni minister Aleš Zalar. Pred omenjenim sodiščem že potekajo trije Murini stečajni postopki. Danes naj bi vlada dala soglasje tudi za stečaj invalidskega podjetja Muralist. Sodišče pa bo najpozneje v petek dobilo odločitev vlade in tako izpeljalo še četrti postopek.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.