Slovenija
28 ogledov

Odpovedujejo aranžmaje v Evropi

Teroristični napadi v Bruslju EPA
Po terorističnih napadih v Bruslju in Parizu se je zmanjšalo zanimanje za obisk zahodno-evropskih prestolnic.

Število počitniških rezervacij v Zahodni Evropi se po terorističnih napadih v Bruslju in Parizu zmanjšuje zaradi spremenjene percepcije varnosti na kontinentu. 

Takoj po napadih je zasedenost hotelov v Bruslju z 82-odstotne na dan pred napadi padla na 25-odstotno, poroča Wall Street Journal, ki se sklicuje na družbo STR, ki zbira podatke o zasedenosti turističnih kapacitet. V istem času je zasedenost hotelov v Londonu padla na 59 odstotkov, v Parizu pa na 67 odstotkov. 

Manj rezervacij v prestolnicah

Ulica v Bruslju | Avtor: Profimedias Profimedias
Svetovna turistična organizacija je januarja znižala napoved povečanja števila turistov v Evropi na 4,5 odstotka, kar je manj od decembrske petodstotne napovedi.

Britanski organizator potovanja Thomas Cook je sporočil, da imajo za pet odstotkov manj rezervacij kot leta 2015. 

"Zaradi negotove politične situacije nekateri gostje odpovedujejo že rezervirane počitnice," je povedal direktor družbe Peter Frankhauser za WSJ. 

Opozorilo Američanom

Ameriški State Department je opozoril turiste pred "potencialno nevarnostjo" potovanj v Evropo, kjer "teroristične skupine nadaljujejo z načrtovanjem napadov, katerih cilj so športni dogodki, turistični kraji, restavracije in transport." To je prvo opozorilo takšne vrste, ki so ga izdali po letu 2010. 

Tiskovna predstavnica Ruske turistične organizacije Irina Tyurina je za RT dejala, da Rusi sicer ne odpovedujejo že rezerviranih potovanj, a novih rezervacij ne delajo. 

"Rusi delajo rezervacije za majske počitnice, v preteklosti miren in varen Bruselj ne privlači več ruskih truistov," je povedala za RT in dodala, da je povpraševanje za Bruselj enako ničli. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Zmago 08:13 05.april 2016.

    WSJ - Wall Street Journal, spet en cajtng smrdljivih manipulantov, mešetarjev, oderuhov.