Slovenija
32 ogledov

Odprave napak niso preverili

Simon Dovrtel Iztok Golob
Dimnikarstvo Dovrtel. Ministrstvo dodatnega nadzora ni opravilo. Dovrtel prepričan, da je nadzor končan.

Dodatnega nadzora nad Dimnikarstvom Dovrtel še ni bilo, so nam odgovorili z ministrstva za kmetijstvo in okolje (MKO). To je septembra izdalo odločbo, v kateri je naštelo več nepravilnosti. Na vprašanje, kdaj, če sploh, je dodatni nadzor predviden, so odgovorili, da ker je postopek v teku, natančnejših informacij ne morejo dati.

Postopek v teku

MKO je lani pri preverjanju dimnikarskega območja Tržič med drugim ugotovilo nepravilnosti pri zaračunavanju storitev in obračunavanju stroškov kontrolnih pregledov in prevoza. Dovrtelu je naložilo, naj jih odpravi, podjetje pa se je na to oktobra odzvalo s tožbo na upravnem sodišču in zahtevo po odložitvi izvršitve, ki pa je bila aprila letos zavrnjena.

Dovrtel presenečen

“Najprej bi vas želeli opozoriti na vašo zmotno domnevo, da strokovni nadzor poteka,” so bili nad našim poizvedovanjem presenečeni pri Dimnikarstvu Dovrtel. Prepričani so bili, da je bil nadzor septembra zaključen. Ko smo jim posredovali navedbo ministrstva, pa so dodali, da o nadaljnjem nadzoru niso bili obveščeni. Sicer so povedali, da so takoj po prejeti odločbi začeli ustrezne postopke na vseh območjih, zahteve ministrstva pa na poslovanje nimajo večjega vpliva, so zatrdili.

Komentarjev 1
  • jakec1897 19:45 15.julij 2012.

    Dovertel! Tudi zgornjo gorenjsko obdeluje. In tudi tam ni vse kot bi moralo biti. Pri nekaterih po 4x letno, pri nekaterih nikoli. Pa saj nimajo niti toliko zaposlenih, da bi lahko obdelovali vsa območja za katera imajo koncesijo. Inšpektorji, uradniki ...prikaži več preštejte dimnike pomnožite s 4 in dobili boste cifro, da te sune...in jo delite z zaposlenimi Dovrtela in številom delovnih dni in dobili boste "misijo nemogoče". Pa itak pri vseslovenski korupciji ne bo nihče ukrepal. Najebe pa itak narod. Banda.