Slovenija
17 ogledov

Odpravnina za Kranjca skozi zadnja vrata

Banke so glede na lani “manjše” za tri odstotke, ugotavljajo pri Banki Slovenije Žurnal24 main
Marko Kranjec ob odhodu s položaja guvernerja Banke Slovenije ni dobil odpravnine, so mu pa izplačali 75 dni dopusta.

Kot poroča današnji Dnevnik, si je dal Marko Kranjec ob odhodu izplačati 75 dni nekoriščenega letnega dopusta. To pomeni, da si je guvernersko plačo, ki naj bi znašala okoli 11.900 evrov bruto, zagotovil do konca oktobra. Na Banki Slovenije izplačanega zneska sicer niso razkrili, vendar po poročanju Dnevnika znaša okoli 40 tisoč evrov.

Dopust prenašal in prenašal

V centralni banki so sicer pojasnili, da je Kranjcu ostalo 124 dni nekoriščenega dopusta, "dogovorili pa so se, da mu jih izplačajo le 75. Zakon sicer določa, da mora delavec do konca tekočega koledarskega leta koristiti vsaj dva tedna dopusta, preostanek pa lahko porabi do 30. junija prihodnje leto, sicer nekoriščeni dopustniški dnevi propadejo.

V Banki Slovenije pa so odgovorili, da Kranjec ni bil edini, ki mu ni uspelo izkoristiti dopusta ter da zakon ne preprečuje, da bi se pogodbeni stranki dogovorili o poznejši izrabi ali plačilu, še piše Dnevnik. 

Komentarjev 25
  • privat 16:40 24.avgust 2013.

    75 dni dopusta??? pa kaj sploh delajo???

  • colibri 10:58 24.avgust 2013.

    BANDA PROKLETA, DA BI VSAK CENT TAKO POJKRADENEGA DENARJA PORABILI ZA LASTNO ZDRAVLJENJE, TER NA KONCU POCRKALI V NAJVEČJIH MUKAH KAR JIHTELO PREMORE

  • colibri 10:55 24.avgust 2013.

    TAKO MALO JE DELAL, DA DOPUSTA SPLOH RABIL NI, SAJ JE VSAK NJEGOV DANNA DELU BIL Z ZLATOM PLAČAN DOPUST. PROKLETA BANDA GOVNARSKA.