Slovenija
34 ogledov

Odprli novi enoti vrtca

Z ureditvijo prostorov so poskrbeli za sprejem vseh vpisanih otrok. (Foto: Andra Žurnal24 main
Dve igralnici. Z ureditvijo prostorov na Tavčarjevi rešili prostorsko stisko.

V petek so enoti vrtca Angelce Ocepek na Cesti Cirila Tavčarja slavnostno predali novourejene prostore, saj se je letošnji vpis otrok v vrtce tako povečal, da obstoječe kapacitete niso zadoščale. “Sedemintrideset oddelkov jeseniških vrtcev letos obiskuje kar 688 otrok, zato smo bili po vpisu v stiski,” je ob odprtju pojasnila ravnateljica Vzgojnovarstvene organizacije Jesenice Zdenka Kovač.

Kot rešitev je tako občina znova uredila prostore v enoti Angelce Ocepek na Plavžu, kamor so zaradi zmanjšanega vpisa po letu 2000 umestili Ljudsko univerzo Jesenice.

Za 50 otrok
S preureditvijo prostorov, ki je stala 125 tisoč evrov, so pridobili dve igralnici za prvo starostno obdobje od enega do tretjega leta s sanitarnimi prostori, previjalnico, garderobo in teraso vrtca. Tako so zagotovili možnosti za sprejem vseh vpisanih otrok oziroma za 26 otrok iz prvega starostnega obdobja. Jeseniški župan Tomaž Tom Mencinger pa je povedal: “Uspešno smo rešili letošnji prostorski problem v vrtcih, ostaja pa še precej prostih kapacitet za razširitev vrtcev, če bo to nujno, saj nas veseli, da se število najmlajših povečuje.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.