Slovenija
31 ogledov

Odprli vrata novega vrtca

Vrtec Čebelica. V njem vsi pod eno streho. Letos ga obiskuje 74 malčkov.
Na račun kakovosti
Naložba. Prvotno ponujena cena je bila 1,6 milijona evrov, a se je zaradi dodatnih del cena dvignila za sedem odstotkov, kar je po navedbah župana izjemno malo. “Pribitek je bil predvsem na račun kakovosti. Določeni materiali so se zamenjali s kakovostnejšimi,” je pojasnil.

“Za naše otroke je v naši občini dobro poskrbljeno,” je na včerajšnji uradni predaji novega vrtca namenu izpostavila ravnateljica tamkajšnje osnovne šole Miroslava Brezovar. Lani so namreč dobili obnovljeno in dozidano šolo, letos pa popolnoma nov vrtec.

Energetsko varčen
Vrtec je zgradilo podjetje Jelovica hiše, ki je na razpisu dobilo stavbno pravico za 16 let, in je energetsko varčen.

To, da danes gradimo energetsko varčne objekte, je odgovornost do okolja, v katerem živimo. Da pa je vrtec zgrajen iz lesa, je nekaj, za kar bi morala skrbeti tudi naša država, kajti smo tretja država v Evropi po gozdnatosti,” je izpostavil župan Rupert Gole.

Nič ni bolj veselo kot odprtje tako imenitnega vrtca.
Barbara Miklič Türk, prva dama Slovenije

Vnovična uporaba
Osnovni gradnik vrtca je les. “Uporaba naravnih materialov omogoča tudi razgradljivost oziroma reciklabilnost. Po 50 ali sto letih – odvisno od želja občine – bo možno sestavne elemente tega vrtca znova uporabiti za kakšen drug namen, v skrajnem primeru za pridelavo toplote v obliki biomase,” je poudaril predsednik upravnega odbora Jelovice Gregor Benčina.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.