Slovenija
17 ogledov

Odprt nov odsek avtoceste

Žurnal24 main
Družba za avtoceste je odprla 5,5 kilometra dolg avtocestni odsek med Lešnico in Kronovim, katerega investicijska vrednost znaša 69,9 milijona evrov.

V sklopu novega odseka dolenjske avtoceste je skupno 19 objektov, med njimi trije viadukti v skupni dolžini 747 metrov.

Odsek Lešnica–Kronovo je del avtoceste Karavanke–Obrežje in poleg mednarodnih povezav prevzema tudi regionalni promet med osrednjo in jugovzhodno Slovenijo, med Ljubljano in Novim mestom. Na zahodu se odsek navezuje na prehodni avtocestni odsek Hrastje–Lešnica, na vzhodu pa na avtocestni odsek Kronovo–Smednik.

Na skupno 105 kilometrov dolgem avtocestnem kraku med Ljubljano in Obrežjem se trenutno gradita samo še odseka mimo Trebnjega in Mirne Peči v skupni dolžini 15 kilometrov, po katerih se bomo po napovedih Darsa lahko vozili konec prihodnjega leta.

Čez en teden, 1. julija, bo na koncu gorenjskega avtocestnega kraka dokončan tudi avtocestni odsek Šentvid–Koseze v dolžini 5,5 kilometra, katerega del je tudi predor Šentvid.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.