Slovenija
33 ogledov

Odprtje čistilne naprave zapira polemike?

Deset odstotkov zmogljivosti čistilne naprave je predvidene za čiščenje odpadnih Žurnal24 main
Čistilna naprava. Deset let po začetku gradnje in devet mesecev po poskusnem zagonu odprta.

Centralna čistilna naprava, ki zaradi dolge in drage gradnje buri duhove, je od včeraj tudi uradno odprta. Petnajst milijonov evrov vredna investicija, ki jo je sofinancirala Evropska unija, je del projekta Odvodnja in čiščenje odpadnih voda povodja spodnje Save, ki se izvaja v občinah Sevnica, Krško in Brežice.

Čistilna naprava, ki je začela poskusno obratovati septembra, je zgrajena za potrebe deset tisoč prebivalcev. “Z razvejanim kanalizacijskim sistemom želimo zbrati vse odpadne vode s širšega območja Sevnice, Boštanja, Radne in Loga,” pojasnjuje župan Srečko Ocvirk, ki zavrača očitke o predragi gradnji. Po njegovem mnenju je splet okoliščin kriv, da so zahtevno gradnjo spremljali številne pritožbe in revizijski postopki, ki so čistilno napravo krepko podražili. “V sklopu čistilne naprave je bilo zgrajenih skoraj 13 kilometrov kanalov, tri črpališča in osem razbremenilnikov dežnih voda,” dodaja Ocvirk, prepričan, da je šlo za transparentno gradnjo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.