Slovenija
33 ogledov

Odprtje smučarske sezone

Prvi smučarski dan na Krvavcu. (Foto: Matjaž Tavčar) Žurnal24 main
Na slovenskih smučiščih odprtje sezone. Danes že smučanje na Krvavcu in v Kranjski Gori, konec tedna na Rogli, Voglu, Pokljuki in Pohorju.

"Na Krvavcu je danes v zgornjem delu smučišča izredno slaba vidljivost, zelo je megleno, in zaradi varnostnih razlogov bodo ob današnjem odprtju sezone delovale le žičnice v spodnjem delu smučišča," je za zurnal24.si povedal Luka Vrančič, vodja marketinga Rekreacijsko-smučarskega centra Krvavec.
"Delovale bodo enosedežnica Gostinca, štirisedežnica Tiha dolina in otroška vlečnica Luža, če pa se bo vreme izboljšalo, lahko takoj poženemo tudi druge,  šestsedežnico Vrh Krvavca in dvosedežnico Zvoh," je še dodal. Dnevna smučarska vozovnica za odrasle na Krvavcu pa letos znaša 29 evrov.

Sezono so danes začeli tudi v Kranjski Gori. Klavdija Gomboc, vodja trženja pri Rekreacijsko-turističnem centru Žičnice Kranjska Gora nam je povedala, da je smuka prvi dan brezplačna. ''Za začetek odpiramo vlečnico Mala Mojca in štirisedežnico Kekec, konec tedna pa bosta obratovali še sedežnica Velika Mojca in vlečnica Rožle''. Cene smučarskih vozovnic bodo prilagojene številu delujočih naprav, sicer pa enake kot na Krvavcu.

V petek bodo sezono uradno odprli na Rogli, smučarjem bodo na voljo proge Uniorček, Ostruščica, Košuta in Planja. Če bodo vremenske razmere ugodne in bo zapadel še dodaten sneg, bodo na Rogli konec tedna odprli tudi celoten zgornji del smučišča. Do konca tedna bo pripravljenih vseh 25 kilometrov smučarskih prog.

Prav tako bodo v soboto delno odprli smučišče na Voglu, kjer so v lanski sezoni smučarske naprave pognali šele 8. januarja. Na Voglu pri zgornji postaji gondole je že zapadlo več kot meter snega, zaradi zadostne količine naravnega snega pa so že uspeli pripraviti približno sedem kilometrov prog čez Žagarjev graben. Na voljo bo tudi otroški poligon, proga za začetnike in proga ob vlečnici Štorec. Na Voglu bodo imeli do nadaljnjega promocijsko ceno smučarskih vozovnic, kar pomeni, da bodo odrasli odšteli 15 evrov, otroška vozovnica pa stane 12 evrov.

Na Pokljuki, kjer je že zapadlo meter snega, bodo sezono odprli v soboto. Pred tamkajšnjim Šport hotelom ob odprtju sezone pripravljajo bogat razvedrilni program.

Na Mariborskem Pohorju bodo sezono prav tako odprli v soboto, ko bodo pognali naprave na Areškem Pohorju, če bo umetno zasneževanje uspešno, pa se obeta tudi odprtje sedežnice Pisker. Na Mariborskem Pohorju v sektorju Bolfenk se trudijo usposobiti smučišče Antonovo ter vlečnico in pripadajoče smučišče Bellevue. Tekaške proge pa zaradi premalo snega do nadaljnjega ostajajo zaprte. Cena smučarske vozovnice za odrasle na Mariborskem Pohorju znaša 29,5 evra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.