Slovenija
23 ogledov

Odprto bi imeli dlje

slovenija 12.09.13. irena Polak Fistravec, zena zupana, festival lent, foto: med mediaspeed
Gostinci na Lentu bi imeli daljši odpiralni čas. Fištravec se strinja.

Gostinci na Lentu so oblikovali iniciativo Poletni Lent, v kateri se zavzemajo za živahnejše dogajanje na obrežju Drave tudi po Festivalu Lent.

V času Evropske prestolnice kulture in Evropske prestolnice mladih so lokali na Lentu bili odprti do pete ure zjutraj, kar je mestu doprineslo več dogajanja kot sedaj, seveda so pa tudi gostinci imeli več prometa, kot sicer.

"Prilagajamo se novo nastali situaciji, na ta način skušamo iti s časom, istočasno tudi ohranjamo delovna mesta, ki so se v tem času izoblikovala znotraj gostinskih lokalov na Lentu," razlaga župan Mestne občine Maribor, Andrej Fištravec.

Kot so pojasnili na občini bi šlo za projekt oživljanja mesta Maribor kot celote. Gostinci na Lentu bi nov delovni čas uvedli od 1. aprila do 31. oktobra. "Ideja je s prireditvami, ki bi potekale čez cel dan, ob večerih in vikendih, popestriti dogajanje v mestu, s čimer bi ohranili delovna mesta, omogočili bi tudi zaposlovanje novih delavcev," razlaga Patricija Jankovič svetovalka župana za pravne zadeve.

Pisano dogajanje

Obrežje Drave bi tako postalo center dogajanja, ki bi se razširilo na Gosposko ulico, do Trga Leona Štuklja in Grajskega trga. S prireditvami bi bile zajete vse generacije.

Kot so zagotovili na občini imajo stik tudi s prebivalci Lenta, saj bi problem lahko nastal ravno pri njih.

"Bivati v središču mesta ni isto kot bivati na obrobju in to je treba vzeti v zakup. Obstaja namreč interes, da se dogajanje v tem delu mesta ne zaključi ob desetih, ampak traja dalj," razlaga Fištravec.

Dodaja, da ne moremo narediti mesta kjer se nič dogaja in v katerem bi se dobro počutili. In če bo Maribor samo mesto, kjer se bo zvečer spalo, je to lahko ena komparativna prednost, lahko pa ima tudi svoje slabosti.

Odločitev o odpiralnih časih bodo sicer sprejemali na naslednji seji Mestnega sveta.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.