Slovenija
30 ogledov

Odpuščajo na obroke

Gradbeništvo potrebuje močne, zdrave delavce, zato tisti z zdravstvenimi omejitv Žurnal24 main
CGP. Vsak teden naj bi odpustili nekaj delavcev hčerinskega podjetja, tudi invalide.

Novo mesto. Kot nam je povedala naša bralka, ki ne želi biti imenovana, naj bi v družbah Skupine CGP, ki je v solastništvu bogataša Darija Južne, že nekaj časa vsak teden odpuščali približno po pet zaposlenih.

30 let delovne dobe še ne pomeni, da delavci ne bodo odpuščeni.

Gre za zaposlene v podjetju Planum Dobruška vas, ki je od začetka marca v postopku likvidacije, zaposlovalo pa je 260 ljudi,” nam je povedal Marjan Kastelic, predsednik sindikata delavcev CGP.

Nasprotujoče si številke
Po Kasteličevih besedah je bilo odpuščenih že več kot deset odstotkov zaposlenih. “Točne številke nimamo, ker nas v prva odpuščanja niso vključevali, zdaj pa nas o nameravanih odpuščanjih obveščajo. Ne gre za velike številke naenkrat, je pa odpuščanje konstantno, vsak teden. Morda nekateri še nimajo končanega postopka, a odpuščenih in tistih v postopku je gotovo že najmanj 25,” je dejal.

Franci Povše
, direktor kadrovskega sektorja na CGP, je o odpuščanjih povedal, da morajo zaradi zmanjšanja obsega poslovanja in upada naročil reorganizirati poslovanje v družbah in tudi odpovedati posamezne pogodbe o zaposlitvi. “V naših družbah smo pogodbo o zaposlitvi odpovedali desetim delavcem. Poravnane so bile vse obveznosti delavcem, vključno z odpravninami,” je dodal.

Tudi invalide
Pri odpuščanju ne gre za tuje delavce, ampak kot je razložil Kastelic, predvsem za domače. “Med prvimi so bili odpuščeni tudi invalidi, tisti z zdravstvenimi omejitvami pri delu, saj gradbeništvo potrebuje delavce, ki so ves čas na voljo. Odpovedi dobivajo tudi starejši, tisti, ki so v CGP zaposleni že 30 let in več,” je še povedal.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.