Slovenija
39 ogledov

Odpuščajo tudi v banki Sparkasse

(Foto: EPA) Žurnal24 main
Banka Sparkasse zaradi racionalizacije poslovanja in zmanjševanja stroškov odpustila šest odstotkov zaposlenih. Individualne odpovedi pogodb o zaposlitvi iz poslovnih razlogov.

Za ta skrajni ukrep so se v banki Sparkasse odločili zaradi vedno bolj zaostrenih pogojev poslovanja na področju bančništva in bančnega trga.

"Le na ta način bo namreč lahko še naprej zagotavljala svojo trdno vlogo na slovenskem trgu in strankam tudi v prihodnje zagotavljala kvalitetne bančne storitve in konkurenčnost," so v sporočilu za javnost zapisali v banki Sparkasse.

Dosedanji ukrepi nezadostni
Že v letih 2009 in 2010 so v banki začeli izvajati številne aktivnosti, povezane z racionalizacijo poslovanja, kot so zmanjševanje stalnih stroškov, ukinitev športnih sponzorstev, zmanjšanje vložkov v oglaševanje, omejitev izdatkov, namenjenih investicijam, optimiziranje delovnih procesov, reorganizacijo prodaje. A vse to ni bilo dovolj za poslovanje banke v enakem obsegu stroškov in posledično z enakim številom zaposlenih, leto 2010 pa je po nerevidiranih podatkih banka zaključila z izgubo, katere višina po obdavčitvi znaša štiri milijone tristo devetintrideset tisoč evrov.

Individualne odpovedi, odpuščenim obljubljajo podporo
"Zaradi napovedi, da bo gospodarska situacija tudi v prihodnje težka, je uprava banke ocenila, da brez zmanjšanja števila zaposlenih zastavljenih ciljev ne bi bilo mogoče doseči. Banka Sparkasse je 1. januarja 2011 zaposlovala 244 sodelavcev s povprečno starostjo 34 let, kar ji omejuje možnosti, da bi zmanjšanje števila sodelavcev izvedla z naravnim odlivom oziroma  upokojitvami, zato se je bila primorana odločiti za individualne odpovedi pogodb o zaposlitvi iz poslovnih razlogov," so še sporočili iz banke.

Zapisali so še, da bo pri zmanjševanju števila zaposlenih banka Sparkasse ravnala odgovorno in transparentno ter zaposlenim nudila tudi vso podporo in pomoč s svetovalno kadrovsko pisarno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.