Slovenija
4 ogledov

Odpuščanja tudi v policiji

Policija Saša Despot
226 policistov, ki izpolnjujejo pogoje za upokojitev, prejelo anekse o zaključku delovnega razmerja. Osem aneksov čaka na izročitev prihodnji teden.

Včeraj in danes je 226 policistov, ki izpolnjujejo pogoje za upokojitev, prejelo Predlog za sklenitev novega dogovora o nadaljevanju delovnega razmerja oz. aneks k Dogovoru o podaljšanju delovnega razmerja, s katerim se jim delovno obdobje skrajša do 31.12.2012, poroča spletni portal časnika Delo. Osem zaposlenih na notranjem ministrstvu pa bo ta isti Predlog oz. ankes po njihovih podatkih dobilo naslednji teden. Na ministrstvu zadeve uradno ne želijo komentirati.

Novinarji časnika so govorili z nekaterimi policisti, ki so prejeli spremenjene pogodbe. Aneksov menda ne bodo podpisali "iz protesta". "Odločili smo se tako, saj smo razočarani nad takim ravnanjem. Da te po 30 letih vržejo ven kot garjavega psa, je nedopustno," je izjava enega izmed njih.

Na ministrstvu naj bi, v primeru, da policisti aneksov ne bodo želeli podpisati, po novem letu načrtovali odpuščanja.

Komentarjev 7
  • Franc Zorko 20:59 02.november 2012.

    Pri vsem skupaj ne vidim nič spornega, v kolikor bo to veljalo za vse delavce policije,vklučno z generalnim direktorjem in njegovim pomočnikom in njunimi podrejenimi naMNZ, za katere je nekdo napisal, da drugo ne delajo kot meglo mešajo, ...prikaži več čeravno čistotako najbrž ni. Ja, samo v tem primeru bo stvar čista in poštena, vsekakor pa mora veljati za celotno javno upravo in širše, tudi za zaposlene v podjetjih v večinski lastidržave. Ti šele cuzajo državo, da glava boli.

  • karel 08:25 02.november 2012.

    če jih upokojjo pa res to ni odpuščanje, sem šel včeraj čez mejo, vse plavo policajev pa samo en carinik pa posebna enota carine, takole na uč je bilo vsaj 6 policajev na enega carinika. Carinike bodo pa res odpuščali ...prikaži več namesto,da bi okeprili nadzor nad moldavskimi, ukrajinskimi in drugimi prevozniki, ki švercajo vse živo, policaji so nedotakljivi, potem pa jokajo ker morjo v penzion, vzamite to kot nagrado za svoje delo, vaši kolegi na meji v zelenih uniformah nimajo take sreče kot vi

  • Erika Brecelj 21:04 30.oktober 2012.

    Nekateri pri policiji, ki pogoje za upokojitev izpolnjujejo že vsaj 5 let, a ker so nekoliko višje na položajih, si lahko privoščijo, da prihajajo vsa ta leta na delovno mesto izključno toliko, da si v čajni kuhinji nalijejo kavo, vzamejo ...prikaži več v pisarno zajeten kup časopisov in revij ter jih tako 8 ur listajo, visijo na internetu in čvekajo s sodelavci, ki delajo njihovo delo, in se imajo skratka fino. In kljub temu, da nis z glavo na delovnem mestu, obiskujejo izlete, strokovna usposabljanja ipd. Katerikoli s.p. ali d.o.o. bi s takim načinom dela in plačevanja delavcu plačo, ki je ni z ničemer zaslužil, propadel v nekaj mesecih.