Slovenija
27 ogledov

Odpuščanje v zraku?

V celjski izpostavi Zavarovalnice Triglav naj bi praznili pisarne v administraci Žurnal24 main
Zaposleni. V celjski Zavarovalnici Triglav krčenja ne zanikajo. V Zavarovalnici Maribor jih je že 10 let preveč.
Obe z dobičkom.    11 in 32 milijonov evrov.       Zavarovalnica Maribor je lansko poslovno leto končala z okoli 11 milijoni evrov dobička, za letos pa ga načrtuje od osem do devet milijonov evrov. Zavarovalnica Triglav je prejšnje leto končala z dobičkom v višini 32 milijonov evrov.

Celje, Maribor. “Ko so nam povedali, da bomo ostali brez službe, sem po zaposlitvi poizvedovala tudi na Zavarovalnici Triglav. Tam pa so mi namignili, da bodo tudi oni v Celju v kratkem odpustili najmanj 50 ljudi,” je za Žurnal24 povedala ena izmed bivših delavk v Merkurju, kjer so prejšnji mesec vsem zaposlenim v finančno-računovodski službi vročili odpovedi o zaposlitvi.

Odpuščanja niso zanikali
Ali se res obeta odpuščanje tudi v omenjeni zavarovalnici, smo preverili na sedežu podjetja, kjer pa namere niso zanikali. “Posameznih kadrovskih zadev ne komentiramo, lahko pa povemo, da so reorganizacije stalnica našega poslovanja,” so zapisali v odgovoru.

Na upravi pomirjajo
Že nekaj časa naj bi bilo napeto tudi ozračje na nekaterih oddelkih Zavarovalnice Maribor (ZM) na njenem sedežu, kar so nam potrdili nekateri zaposleni. Med delavci so se namreč razširile govorice, da naj bi odpustili od 70 do 90 ljudi, in mednje vnesle nemir. Čeprav je Edi Kosi, predstavnik sindikata ZM, dejal, da že “deset let posluša, da je treba zmanjšati število zaposlenih in da jih je preveč”, so v upravi družbe odpuščanje odločno zanikali. “Potrdim pa lahko, da že od lani poteka pospešeno upokojevanje kadra,” je dodal Kosi.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.