Slovenija
14 ogledov

Odpuščena le peščica

odpu%C5%A1%C4%8Danja Žurnal24 main
Državna uprava. 
Uradniki v pisarnah redko ostali brez službe. Kršitve. Največ odpuščenih, ker so brez dovoljenja ostali doma.
odpu%C5%A1%C4%8Danja | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Javne uslužbence so največkrat odpustili, ker pet zaporednih dni niso prišli na delo, pri tem pa delodajalca o razlogu odsotnosti niso obvestili. Med odpuščenimi prevladujejo tudi delavci, ki so kršili pogodbene obveznosti. Sedem jih ni opravilo strokovnega izpita, dva pa so nagnali zaradi nesposobnosti.

Delo je izgubilo največ vojakov in policistov. Policisti so brez službe ostali zaradi znakov kaznivih dejanj, zlorab bolniškega staleža, goljufij s prevoznimi stroški, uporabe strelnega orožja v prostem času ali zato, ker so vinjeni povzročili prometno nesrečo.

Vojaki so po mnenju sindikalista Gvida Novaka v vrhu odpuščenih zato, ker morajo izpolnjevati stroge pogoje: da niso bili obsojeni, zadolženi, zasvojeni z drogami in alkoholom. “Razlog bi bili lahko tudi avanturistična narava dela in mladost vojakov. Ker je to adrenalinsko delo, marsikoga zanese. Pri policiji je verjetno enako,” sklepa Novak.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.