Slovenija
25 ogledov

Odpuščena redarja morajo vzeti nazaj v službo

preiskava na Mestnem redarstvu Anže Petkovšek
Mestno redarstvo. Zaposlenima, ki so ju konec marca želeli odpustiti iz krivdnih razlogov, krivde ne morejo dokazati.

Ljubljanska mestna redarja, ki so ju šefi že konec marca nameravali odpustiti, se predvidoma danes vračata v službo. Obema so takrat očitali, da svoje delo opravljata malomarno in nevestno ter da se neprimerno vedeta do nadrejenih in drugih sodelavcev.

"Postopek redne odpovedi iz krivdnih razlogov ustavljamo. Stopnje krivde, ki zadostuje za to, da bi se postopek vodil dalje, vam namreč ni mogoče dokazati. Kljub temu ocenjujemo, da ste huje kršili svoje delovne obveznosti, in vam zato izrekamo le pisno opozorilo," izhaja iz obvestila, ki so ga pred prvomajskimi prazniki z redarstva poslali enemu od teh zaposlenih.

Opozorilo velja eno leto

Na delo in vedenje obeh redarjev, ki bosta odslej spet izrekala kazni za prehitro vožnjo in napačno parkiranje, pa bodo šefi kljub temu zdaj eno leto še veliko pozornejši. Redarja sta bila namreč opozorjena, da lahko službo kljub vsemu izgubita iz enakih razlogov. To opozorilo za oba menda velja eno leto, česar na redarstvu sicer niso potrdili. Pojasnil o tem, zakaj se redarja vračata v službo, namreč niso 
posredovali.

Kdor ni tiho, naj gre

Izguba službe na ljubljanskem redarstvu naj bi grozila predvsem tistim, ki so policijo, Komisijo za preprečevanje korupcije, tožilce in pristojne inšpektorje opozarjali na napake pri delu redarstva in nadrejenih: na psihično izživljanje šefov nad podrejenimi in brisanje izrečenih kazni iz evidenc, zaradi česar so kriminalisti na redarstvu opravili hišno 
preiskavo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.