Slovenija
37 ogledov

Odpuščena spet v službi

slovenija 09.11.10 predstavitev policijskih postopkov, policija, nadzor psihofiz Nik Rovan
Policista, ki sta dobila izredno odpoved, sta na podlagi sodbe dobila službo nazaj.

Na Policijski upravi (PU) Novo mesto so potrdili, da so na podlagi sodbe delovnega sodišča ponovno sklenili delovno razmerje s policistoma, ki sta pred izredno odpovedjo pogodbe delala na Postaji prometne policije Krško. Policista sta kot inštruktorja honorarno delala v avtošoli, po evidenci sodeč pa naj bi bila sočasno v službi in v avtošoli. Policista so odpustili, ker so mislili, da delata v službenem času, a se je izkazalo, da je bila evidenca napačno vodena. "Na podlagi sodbe so bila policistoma povrnjena nadomestila v plači in razlike plač," so dodali na PU Novo mesto. Po naših informacijah je bilo zaradi podobnih razlogov v tistem času odpuščenih več policistov, kakšna je njihova usoda, pa nam ni uspelo izvedeti.

Komentarjev 4
  • Vojko Renko 17:46 04.december 2013.

    Ne vem sicer zakaj se policist ne bi smel preživljat z dodatnim delom, ker to počne več kot polovica Slovencev. Je pa res, da ta dobra polovica Slovencev nima toliko plače kot oni drugi, ampak imajo zajamčeno plačo, za katero ...prikaži več pa se ve koliko je majhna.

  • Speedy006 16:57 04.december 2013.

    Če so jim šalabajzersko odpovedali pogodbo je prav, da spet delata. Na koncu bo spet kriva naša pravna ureditev in ne tisti cepec, ki je pogodbe odpovedoval, ker se ni držal črke zakona. (Enako kot v zadevi naročila potnih listov in nalepk)

  • moder 15:36 04.december 2013.

    mislil bi si pa tudi da bi policisti varovali drzavljane pred ropom politike, pa vemo koga brani policija...