Slovenija
107 ogledov

Odpuščeni invalidi na sodišče

Akron Saša Despot
Invalidi v sindikatu. Vodstvu Akrona očitajo kršitve in trpinčenje, to pa eni od uslužbenk ponarejanje listin. Prihajajo tožbe.

"Direktor invalidskega podjetja Akron je eni od uslužbenk govoril, naj pusti sindikat pri miru, jo spraševal, ali se zaveda, kaj bo z njo, če pristane v zaporu, in ji očital, da je ponaredila uradne dokumente. To ne drži," trdi Marjan Klopčič iz Sindikata lesarstva Slovenije. V medvoškem podjetju naj bi tudi odpuščali invalide in jim kršili nekatere pravice. Direktor Dejan Mir vse očitke zavrača in napoveduje kazenske ovadbe.

Sindikalistov ne smejo

Mir pojasnjuje, da so zaradi upada naročil res odpustili pet ljudi, od tega dva invalida, člana sindikata. "Odpuščanje je bilo usklajeno s sindikatom, ki je pripravil seznam ljudi," trdi Mir. Iz krivdnih razlogov so odpustili še eno gluhonemo invalidko; očitajo ji ponarejanje listin. Po Mirovih besedah naj bi dobila namero o odpovedi, nato pa naj bi jo Klopčič imenoval za sindikalno zaupnico, ki jo po zakonu ne morejo odpustiti. Ponaredila naj bi dokument o svojem imenovanju za zaupnico. "Za podpise so bili zlorabljeni ljudje, ki ne razumejo vsebine sklepa; prisiljeni so bili, da dokument podpišejo. Gre za izkoriščanje s strani sindikalista," trdi Mir.

Direktor klical zdravnika

Klopčič opozarja, da je bil dopis dejansko njegov, ob tem pa izpostavlja, da je neprimerno, da je Mir klical zdravnika uslužbenke, ki je bila na bolniški, naj ji to prekine. "Drži, da sem klical zdravnika," priznava Mir, a trdi, da je šla na bolniško, ker je vedela, da bo odpuščena iz krivdnih razlogov. Meni, da gre pri obtožbah Klopčiča zgolj za "opravljanje in nagajanje".

Komentarjev 3
  • wingspan15 12:52 03.julij 2013.

    velikokrat se to dogaja, da se nadleguje zdravnike. Sicer je pa to možno edino v Sloveniji.

  • 4d5eccf93739c6305aaf8969a682cc57e1fd7395 12:49 03.julij 2013.

    V Sloveniji, preostalem Balkanu, Rusiji, Afriki in morda v ZDA. V razvitem svetu kaj takega res ne bi bilo mozno, se strinjam

  • privat 12:38 03.julij 2013.

    to je samo v Sloveniji mogoče ,da se nadleguje ljudi in dohtorje zaradi bolniških...