Slovenija
16 ogledov

Odpuščeni tožijo

Dušan Črnigoj Anže Petkovšek
Primorje. Ajdovska gradbena družba naj bi do konca leta odpustila 57 delavcev.

“Najprej je aprila izgubilo delo 19 ljudi, med katerimi so bili pretežno tuji gradbeni delavci. Zdaj, julija, se obeta novo odpuščanje, in sicer v režijskih službah, kjer bo na cesto moralo spet 19 ljudi. Tretji val odpuščanj pa naj bi se zgodil oktobra. Skupno naj bi do konca leta odpustili 57 delavcev,” pojasnjuje Vukoje Ilija, predstavnik Sindikata Primorje, OSO/KS 90. Čeprav so v Primorju napovedovali mehke metode odpuščanj, se tožbam niso izognili. Obravnava tožb prvih odpuščenih delavcev proti družbi bo v četrtek na Delovnem sodišču v Kopru.

Grožnje s stečajem
Potrpljenje mineva tudi podizvajalce, ki upravljajo strojno mehanizacijo Primorja. Če se bodo zaostanki s plačili nadaljevali, grozijo, da bodo predlagali stečaj družbe, so včeraj poročale Primorske novice.

Likvidnostne težave
“Likvidnostnih težav ne zanikamo. Nekatere obveznosti do poslovnih partnerjev zato poplačujemo z zamudo,” odgovarjajo v Primorju, ki ga vodi Dušan Črnigoj. Ajdovskega gradbinca namreč močno obremenjuje odplačevanje 210 milijonov evrov dolga. Dodajajo, da bodo število zaposlenih (trenutno jih je nekaj več kot tisoč) prilagajali trenutnim zaostrenim razmeram na trgu in pridobljenim poslom.

Večji posli
V Primorju med svojimi večjimi tekočimi projekti izpostavljajo Teš 6, kontejnerski terminal na Reki in predor v BiH. Nedavno so v Beogradu podpisali 48 milijonov evrov težko pogodbo za cestno infrastrukturo, v prihodnje pa računajo tudi na gradnjo železniške infrastrukture in večjih energetskih objektov (elektrarne na Savi).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.