Slovenija
84 ogledov

Odpustili naj bi kirurga Erika Breclja, vodstvo to zanika

slovenija 02.10.13, Erik Brecelj, Kirurg, zdravnik, doktor, onkoloski institut, Anže Petkovšek
Kirurga Erika Breclja naj bi odpustili z onkološkega inštituta, vodstvo to zanika.

Kirurg Erik Brecelj, ki že dlje časa opozarja, da se ga vodstvo skuša znebiti, pravi, da je dobil neformalno informacijo, da je generalni direktor Janez Remškar naročil pravni službi, naj začnejo postopek za odpoved njegovega delovnega razmerja. Vodstvo onkološkega inštituta to zanika, Remškar, ki se danes seje sveta OI ni udeležil zaradi zdravstvenih zadev, nam je po telefonu dejal le, da "zadeve danes ne bo komentiral, ker je na večerji", več naj bi povedal jutri.

"Od pravnice so zahtevali, da podpiše odločbo o odpovedi, a ona tega ni želela," je za Žurnal24 še povedal Brecelj, ki pravi, da odpovedi uradno tako danes ni dobil. Brecelj je ob tem še dodal, da ne dvomi, da bo jutri direktor Remškar vse skupaj zanikal. Čeprav je Brecelj izpostavil, da je nad to ustanovo obupal, pa sam pa odpovedi ne bo podal, saj je na inštitutu zaposlen: "Ko pa bom dobil odpoved, bom izpraznil omarico in odšel."

Kot navaja STA, pravnica, ki naj bi Breclju spisala odpoved delovnega razmerja, je pomočnica generalnega direktorja za pravne zadeve Štiblar Kisićeva, danes ni želela dati izjave medijem. Prav Zlata Štiblar Kisićeva pa naj bi bila med kandidati za vršilko dolžnosti generalnega direktorja po tistem, ko bo oziroma če bo vlada potrdila Remškarjevo razrešitev. Za razrešitev se je namreč že izrekel svet zavoda.

Komentarjev 7
  • maresem 06:55 15.oktober 2015.

    Kakšno penzijo.... na cesto in naj pometa listje.

  • maresem 06:54 15.oktober 2015.

    Prekleta banda mafijska. A v tej zaplankani državi res ni možno da nekaj normalno funkcionira?! Še tisti, ki znajo in želijo dobro, se jih želi že v kali zatreti. Janez, ti si gnoj!

  • h3o 01:06 15.oktober 2015.

    Brecelj bi moral spremeniti priimek v Kučan, pa bo glavni...