Slovenija
27 ogledov

Odredba še brez epiloga

Lastnika tega propadajočega Citroënovega BX čaka 250 evrov globe, plačati pa bo Žurnal24 main
Zapuščena vozila. Odredba za odstranitev izdana februarja, a vozila ostajajo.

Nova Gorica. V parkirni hiši 1 na Ulici Gradnikove brigade ima nekaj zapuščenih avtomobilov že od 16. februarja na vetrobranskem steklu prilepljeno odredbo mestne občinske redarske službe. Ta lastnikom nalaga, naj v treh dneh od njene izdaje odstranijo vozilo, sicer bo odstranjeno na stroške lastnika, ki si bo prislužil še 250 evrov globe. Avtomobili pa tam še vedno propadajo, saj se od izdaje odredbe ni zgodilo še nič.

Brezplačno
Razgradnja
. Od prvega decembra 2005 je po uredbi vlade razgradnja izrabljenih motornih vozil brezplačna. Res pa je treba vozila, ki so svoje opravila, pripeljati do prevzemnih mest.

Niso imeli časa
Pooblaščenemu avtoodpadu smo že aprila poslali naročilnico za odstranitev petih zapuščenih vozil,” je povedal vodja občinske redarske službe Vojko Turk in dodal, da so pozneje še nekajkrat opozorili na to, a je bil izgovor vsakič enak: obilica dela in dejstvo, da je treba zaradi nizkih stropov v parkirni hiši za odvoz uporabiti posebej prirejeno vozilo.

Odvoz prihodnji teden
V podjetju Jung so nam včeraj pojasnili, da odstranitev dolgo ni bila možna zaradi spora med SGP Gorica in mestno občino o tem, kdo je lastnik garažne hiše, kar pa je bilo v dobro občine rešeno že dolgo tega. Pojasnili so še, da nameravajo odrabljene avtomobile odpeljali prihodnji teden oziroma čez štirinajst dni. Šele ko bo to izvedeno, bo mogoče s podatki na šasiji vsakega avtomobila odkriti neodgovorne lastnike in jih oglobiti.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.