Slovenija
23 ogledov

Odrejeno je rušenje

Notranjost in okolica objekta z enormnim potencialom pod Belvederjem sramotno pr Žurnal24 main
Usoda. Objekt pod Belvederjem razpada, občina brez načrtov, napovedala rušenje.

“Pri objektu ob kopališču pod Belvederjem je gradbeni inšpektor ugotovil, da so zadeve postavljene nelegalno, in z odločbo odredil njegovo rušenje,” so nam razkrili na izolski občini. Zanimalo nas je, kaj se z objektom, ki že več let propada, dogaja oziroma ali ima občina s tem območjem kakšne načrte.

Če bodo rušili, bom vložil odškodninsko tožbo.
Obrad Kešelj

Lastnik objekta pod Belvederjem je Obrad Kešelj; ko smo ga seznanili z napovedanim rušenjem, je ogorčen napovedal odškodninsko tožbo. “Prav nič ni bilo zgrajeno na črno, imam gradbeno dovoljenje. Če se je namenila občina objekt res porušiti, sledi zagotovo odškodninska tožba,” je odločen Kešelj, ki je z občinskimi oblastmi v dolgoletnem sporu.

Na lastno odgovornost
Na izolski občini pojasnjujejo, da dokončnega planskega akta za ureditev območja pod Belvederjem še ni. Začasna uporaba zemljišča pa je kopališče, ki ga ljudje uporabljajo na lastno odgovornost. “Sicer bomo za zdaj tudi urejali zadeve ter skrbeli za najnujnejša vzdrževalna dela. Podrobnih načrtov za oplemenitenje tega območja pa še nimamo, gre namreč za zelo občutljiv prostor tik ob Krajinskem parku Strunjan s posebnim varstvenim režimom, zato bi bilo sprejemanje nepremišljenih in preuranjenih odločitev povsem neodgovorno in nespametno početje,” pojasnjujejo na občini.

Spomnimo: uporabo objekta je konec leta 2007 gradbeni inšpektor prepovedal – tako lastniku lokala kot tudi občini kot lastnici zemljišča, saj objekt ni imel uporabnega dovoljenja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.