Slovenija
20 ogledov

Odrešitev še ta teden

Janković je Grepu rok za dokončanje stadiona in dvorane podaljšal do konca julij Žurnal24 main
Posojilo. V Grepu in NLB molčijo, Janković pa je odrešitev za Stožice napovedal za ta teden.

V Grepu niso želeli komentirati napovedi ljubljanskega župana Zorana Jankovića, da bodo pogodbo o posojilu podpisali ta teden. “To bodo povedale banke,” je dejal direktor Grepa Uroš Ogrin. Iz NLB so sporočili le, da nas bodo, ko bo kaj novega, o tem obvestili.

Nov rok je konec julija
Janković je včeraj Grepu podaljšal rok za dokončanje stadiona in dvorane do 30. julija. Naštel je štiri razloge, zakaj je podaljšal rok, ne pa unovčil 25-milijonske bančne garancije: zadnje zemljišče so predali šele prejšnji teden, naročili so dodatna dela, za katera niso nič plačali in tako spremenili finančno konstrukcijo, kot četrti razlog pa je navedel hudo zimo.

25. julija se bodo začela pogajanja med Grepom in MOL o ceni dodatnih del v Stožicah.

Grep je sicer obračun dodatnih del že naredil, o ceni pa se bo z Mestno občino Ljubljana (MOL) začel pogajati 25. julija, ko bo občina dobila poročilo supernadzora. Za kakšen znesek gre, župan ni razkril, neuradna številka pa je okoli 20 milijonov evrov. MOL bo za zdaj plačala le ogrevalno dvorano, saj pomožnih nogometnih igrišč še niso začeli graditi. Končali jih bodo naslednje leto. Eden bo na strehi trgovskega centra, drugi za hrastovim gozdom, je napovedal Janković.

Denar le, če ne bo končan
Včeraj je še enkrat potrdil, da se bo MOL s stadionom prijavila na razpis ministrstva za šolstvo in šport (MŠŠ) za sofinanciranje športne infrastrukture, na katerem bodo razdelili 9,4 milijona evrov. A razpis določa, da prijavljeni projekti ne smejo biti končani pred odločitvijo MŠŠ o izbiri. Janković je dejal, da to razume, kar verjetno pomeni, da Športni center Stožice do odločitve MŠŠ ne bo imel uporabnega dovoljenja. Ker bo odpiranje vlog 26. julija, bodo dobitniki evropskega denarja po najbolj optimističnem scenariju znani avgusta. Potem pa bodo Stožice verjetno dobile tudi dovoljenje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.