Slovenija
2054 ogledov

Odrezana roka: To danes pričakuje sodišče

odrezana roka Saša Despot
Dokazni postopek se je končal 10. avgusta, danes na sodišču predvidoma zaključne besede.

Na današnjem nadaljevanju sojenja v t. i. zadevi odrezana roka je pričakovati zaključne besede zagovornikov in tožilstva. Obtožnica prvoobtoženi Juliji Adlešič, njenemu partnerju Sebastien Abramovu ter njegovima staršema Tinki Huskić Colarič in Gorazdu Colariču očita poskus zavarovalniške goljufije. Četverici, kot je znano, grozi do osem let zapora.

Tožilstvo: Namerno, zaradi odškodnine

Adlešičeva si je januarja lani odrezala levo roko. Trdi, da je šlo za delovno nesrečo pri žaganju vej s krožno žago. Po mnenju tožilca Sedina Kičina pa je to storila namerno, da bi dobila odškodnino. K temu naj bi jo napeljal njen partner Abramov, pri goljufiji pa naj bi sodelovala še Abramovova starša, Huskić Colaričeva in Colarič.

Abramov je namreč Adlešičevo pred tem življenjsko in nezgodno zavaroval pri petih zavarovalnicah. Po besedah tožilca se ji je v primeru invalidnosti obetalo vsaj 1,22 milijona evrov odškodnine. Adlešičeva, Abramov in Huskić Colaričeva so obtoženi po petih kaznivih dejanj goljufije, Colarič pa ene goljufije na račun več zavarovalnic.

Krivdo zanikajo 

Obtožena četverica vseskozi zanika krivdo. Medtem ko Adlešičeva, Abramov in Huskić Colaričeva vztrajajo pri zagovorih, ki so jih dali že v preiskavi, pa ga je Colarič povsem spremenil. V preiskavi je namreč dejal, da sta njegov sin in Adlešičeva celotno zadevo skrbno načrtovala. Pozneje pa je zatrdil, da temu ni tako in da je šlo za delovno nesrečo.

Colarič je pojasnil, da je med preiskavo govoril pod pritiskom kriminalistov, poleg tega pa da je bil pod vplivom močnih pomirjeval. Sicer se je dokazni postopek v zadevi odrezana roka končal 10. avgusta in to z zaslišanjem izvedenca medicinske stroke, travmatologa Matjaža Veselka. Kdaj je mogoče pričakovati izrek sodbe, zaenkrat še ni znano.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • sam1 08:44 01.september 2020.

    Če je ta tip res špicelj,kot se že več časa namiguje ,jim ne bo hudega.....