Slovenija
30 ogledov

Odsekali vrh OZS

Predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije Štefan Pavlinjek je že včeraj n Žurnal24 main
Skupščina Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS) za zaprtimi vrati izglasovala razrešitev predsednika zbornice Štefana Pavlinjeka in ostalih.

Od 94 poslancev je bilo prisotnih 84, ki so izglasovali nezaupnico celotnemu vodstvu OZS. Izglasovali so nezaupnico predsedniku OZS Štefanu Pavlinjeku, Štefanu Grosarju, predsedniku Upravnega odbora OZS.  S funkcije podpredsednika Skupščine OZS so razrešili Andreja Klobaso, obenem pa potrdili odstop Franca Bukovca z mesta podpredsednika Skupščine OZS. Nezaupnico so poslanci izglasovali tudi Pavlini Svetič, ki je tako razrešena s funkcije predsednice Nadzornega odbora OZS. Obenem so razrešili še člane Nadzornega odbora OZS – Miro Špiljak, Žorža Petrovskega in Darka Petrovčiča ter potrdili odstop Petra Skapina z mesta člana NO OZS.

Nadomestne volitve bodo 15. novembra.

Sporno izplačevanje nagrad in stimulacij

Skupščina se je seznanila s poročilom Nadzornega odbora OZS (NO OZS) v zvezi s pogodbo o zaposlitvi generalnega sekretarja OZS Dušana Krajnika in s sporazumom o nepreklicni razrešitvi s funkcije generalnega sekretarja OZS. V poročilu NO OZS ugotavlja, da sta bila tako pogodba o zaposlitvi kot sporazum o nepreklicni razrešitvi pravno ustrezna.


Člani UO OZS so sicer na 31. redni seji minuli četrtek sprejeli sklep, da ne podpirajo ravnanja predsednika Grosarja v zvezi s podpisovanjem stimulacij in nagrad Dušanu Krajniku, podprli pa so nepreklicno razrešitev delovnega razmerja z njim.

Krajnik, ki je bil na OZS zaposlen od septembra do konca decembra lani, je marca letos prejel 19.000 evrov, kar naj bi bila nagrada za poslovno uspešnost. Prejel pa naj bi tudi 60.000 evrov odškodnine, čeprav je razrešitev zahteval sam.


Komentarjev 3
  • Oseba_ 08:53 31.oktober 2012.

    KAJ SE DOGAJA V TEJ DRŽAVI ?! DRŽAVLJANI HOČEMO VEDETI KDO JE POKRAL DRŽAVO !!!!!!!

  • krono 20:55 30.oktober 2012.

    Bravo lepo delate, ko bo prišel v veljavo zakon ko članstvo ne bo več obvezno boste zelo malo takih nagrad si še delili.

  • sweetdogs 19:14 30.oktober 2012.

    Mafija! Ampak lepo so jih popucali pras*e...