Slovenija
129 ogledov

Odškodnina zaradi ceste

Glavni Konex center (v njem so dvorane za badminton, fitnes, skvoš in aerobiko t Žurnal24 main
Cesta na Brdo. Zaradi gradnje ceste bo Konex center od MOL dobil 872.712 evrov.
Sprejeli smo tisto, kar nam je bilo v okviru danih možnosti na voljo, sicer bi sledili postopku razlastitve.
Boštjan Žohar, Konex

Mestna občina Ljubljana (MOL) in družba Konex bosta sklenili pogodbo o menjavi zemljišč in izplačilu odškodnine. MOL namreč zaradi gradnje povezovalne ceste potrebuje skupno 2.454 kvadratnih metrov zemljišč, ki so v lasti Konexa, njihova vrednost pa je ocenjena na 2,32 milijona evrov.

V zameno bo MOL Konexu dala 6.306 kvadratnih metrov zemljišč v vrednosti 2,31 milijona evrov. Poleg razlike v ceni, 6.269 evrov, bo Konexu izplačala 866.443 evrov odškodnine “iz naslova izpada prihodka in nemožnosti opravljanja dejavnosti ter selitve”. Soglasje k sklenitvi pogodbe mora dati mestni svet, ki bo o tem odločal na seji 30. maja.

Glavni objekt ostane
Cesto in komunalno infrastrukturo od Ceste na Vrhovce do objektov na Cesti na Brdo 105 b že gradijo, od tam mimo Konexa do Ceste na Brdo pa jo bodo gradili po izpraznitvi dveh objektov in pridobitvi dovoljenja za rušenje, so povedali v službi za razvojne projekte in investicije MOL in dodali, da je izvajalec Hidrotehnik, vrednost investicije pa 2,13 milijona evrov (vključno z DDV).

Boštjan Žohar iz Konexa je povedal, da so z MOL decembra lani podpisali predpogodbo, ki temelji na cenitvah in izvedeniškem mnenju.“Sprejeli smo tisto, kar nam je bilo v okviru danih možnosti na voljo, sicer bi sledili postopku razlastitve,” je dejal. V Konexu upajo, da bodo z MOL uskladili pogodbo s predpogodbo do konca maja. Predvideni izselitveni rok je september, je dodal Žohar in poudaril, da bo MOL oziroma izvajalec zrušil le spremljevalne objekte, ne pa glavnega.

Pa stanovanja?
Poleg tega bodo porušili enajst bližnjih stanovanj. Ker se stanovalci praviloma niso odločili za odškodnine, temveč za nadomestna stanovanja, pri izvedbi sodeluje Javni stanovanjski sklad (JSS) MOL. “Pogajanja so v teku z vsemi upravičenci,” pravijo na JSS MOL.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.