Slovenija
10 ogledov

Odslej delujejo še pod skupno streho

slovenija 10.12.13. kontrola izdelkov, carina, davcni inspektorji, pregled, mari Fotosmedia
Prvi delovni dan v novem letu.

Za večino zaposlenih pod državi se je začel prvi delovni dan v novem letu, med drugim tudi za zaposlene na finančnih uradih. Z novim letom se je namreč deset carinskih in 16 davčnih uradov v državi združilo v 16 enotnih finančnih uradov. Sedeži finančnih uradov ostajajo na sedežih dosedanjih davčnih uradov, za zavezance pa pri poslovanju s Finančno upravo RS (Furs) ni nobenih sprememb.

Potem ko sta se Carinska uprava RS in Davčna uprava RS 1. avgusta lani združili v Furs, je z letošnjim 1. januarjem uveljavljena tudi prenovljena uredba o določitvi finančnih uradov. Ta določa finančne urade in njihova območja ter pristojnosti.

15 regionalnih finančnih uradov deluje v Brežicah, Celju, Dravogradu, Hrastniku, Kočevju, Kopru, Kranju, Ljubljani, Mariboru, Murski Soboti, Novi Gorici, Novem mestu, Postojni, Ptuju in Velenju. Posebni finančni urad pa deluje v Ljubljani.

Ne glede na to, da se število uradov zmanjšuje, na Fursu zagotavljajo, da bodo zavezancem zagotavljali enako kakovost in dostopnost vseh svojih storitev kot doslej.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.