Slovenija
32 ogledov

Odstop od pogodb za 54 stanovanj

Bojan Klenovšek meni, da bo stanovanja v stečaju možno prodati po višji ceni. (F Žurnal24 main
Celovški dvori. Sodišče se strinja, da stečajni upravitelj odstopi od pogodb, saj pogoji niso izpolnjeni.

Bojan Klenovšek, stečajni upravitelj Vegrada AM, bo lahko uresničil odstopno pravico od 54 pogodb za nakup stanovanj v Celovških dvorih, je soglašalo Okrožno sodišče v Ljubljani. Zoper sklep je sicer še možna pritožba. Kupci teh 54 stanovanj so plačali le aro v višini deset odstotkov kupnine, je pojasnil Klenovšek in dodal, da jim podjetje stanovanj ne more izročiti. Vegrad AM, ki je od 18. novembra v stečaju, stanovanj ni v celoti dokončal, kupcem pa niti ne more izročiti izbrisnih pobotnic glede vpisanih hipotek. Sodišče se je strinjalo, da gre za vzajemno neizpolnjene dvostranske pogodbe, zato stečajni upravitelj lahko uresniči odstopno pravico.

Višja cena
Klenovšek meni, da bo stanovanja v stečaju mogoče prodati bremen prosto, s čimer bo možno doseči višjo prodajno ceno. Posledično bo tako več sredstev za poplačilo upnikov. Spomnimo, v Celovških dvorih je 833 stanovanj, od tega 426 neprofitnih. Novembra je bilo od preostalih 407 okoli 200 prostih in okoli 200 rezerviranih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.