Slovenija
41 ogledov

Odstopil Babič, Časar še ne

Po slabem letu, odkar so Alda Babiča razrešili iz uprave Luke Koper, je zdaj ods Žurnal24 main
FC Koper. Razrešena uprava Luke se počasi poslavlja tudi od nogometa.

V Football Clubu (FC) Koper, ki ima letos na široko odprta vrata do naslova državnih prvakov, se v teh dneh dogajajo zamenjave v vodstvu kluba. Odstopil je predsednik Aldo Babič, pričakovati pa je, da bodo v kratkem spremembe tudi v upravnem odboru kluba, v katerem sta poleg Babiča še Robert Časar in Boris Marzi, ter v nadzornem odboru, katerega član je Marjan Babič. Vsi so nekdanji člani uprave Luke Koper, ki so bili bodisi razrešeni bodisi prisiljeni odstopiti zaradi domnevno spornih poslov. Zdaj pa jim grozijo odškodninske tožbe ali celo kazenski pregon.

Luka ostaja sponzor
“Na FC Koper nas veže petletna pogodba, ki je bila podpisana septembra 2008,” odgovarja Sebastjan Šik, predstavnik Luke Koper, na vprašanje, kakšni so njihovi načrti s koprskim nogometom. Po njegovih besedah naj bi bila po Babičevem odstopu sklicana skupščina kluba, ki bo poskrbela za ustrezne kadrovske zamenjave.

Finančne težave
“Bolj kot zamenjava predsednika nas skrbijo stroški neupravičenih tožb, ki jih je vlagala nekdanja uprava kluba pod Boštjanom Averjem,” pa pravi direktor FC Koper Tomaž Bele. Za kolikšna sredstva gre, ne pove, pričakuje pa, da jim bodo pomagali sponzorji. Od Luke Koper kot generalnega pokrovitelja sicer po neuradnih podatkih prejmejo približno 500 tisoč evrov na leto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.