Slovenija
73 ogledov

Odstopil inšpektor, ki vedel za vilo Türka

Vitoslav Türk, vila Suzana Kos
Pavel Galjanič je z današnjim dnem odstopil z mesta vodje koprske gradbene inšpekcije. Že šest let je vedel, da je vila Vitoslava Türka črna gradnja. Trdil, da so njegovi preobremenjeni.

Njegov odstop so za Žurnal24 potrdili na Inšpektoratu za energetiko in prostor. Kot so pojasnili, je Pavel Galjanič odstopno izjavo prostovoljno podal že konec aprila. "Inšpektor ni navedel nobenega konkretnega primera zaradi katerega bi podal svoj odstop," še pravijo na inšpektoratu.

Razlog vendarle konkreten

Neuradno pa naj bi bila med razlogi za odstop Galjaniča njegova vloga pri aferi z vilo Vitoslava Türka, zaradi česar ga preverjajo tudi kriminalisti zaradi suma, da je opustil uradno dolžnost. Po poročanju RTV Slovenija je namreč kar šest zadnjih let vedel, da se je gospodarsko poslopje  nekdanjega generalnega direktorja Elesa in vplivnega člana SDS na črno prelevila in razširila v prestižno vilo, kar pa je javnost izvedela šele konec marca.

Vseeno pa Galjanič glede na sume kriminalistov v vsem tem času načrtno ni končal postopka proti luksuzni vili v Paracagu. Izgovarjal se je na preobremenjenost koprskih inšpektorjev.

Türkovi bi iz črnih naredili bele gradnje

Kot še poroča nacionalni medij, družina Türkovih sedaj noče prevzeti pošte, v kateri jih inšpektor seznanja z ugotovitvami o nezakonitosti gradnje. Zato tudi še ni spisana odločba o rušitvi. Naj pa bi se Vitoslav Türk z družino prizadeval za popravek vpisa stavb v kataster.

V koprski pisarni naj bi podobno počasi reševali tudi prijave glede nepremičnin vladnega sekretarja  in visokega člana Pozitivne Slovenije Gašparja Gašparja Mišiča.

Komentarjev 10
  • Senior 11:18 01.junij 2013.

    Take stvari se dogajajo,ker so nam vladali kreteni in so dovoljevali take anomalije!

  • privat 08:29 01.junij 2013.

    kaj bi rekel ,če bi živel v Kočevju...tukej ti bi glavo razneslo zaradi mongoloidnosti režima

  • mph 21:52 31.maj 2013.

    Se strinjam, to z Jakličem pa je dodatna sramota, ker je že toliko časa uradno primer bil izpostavljen, sodbe, .... Ne verjamem pa, da bo kaj drugače z don Vitom. Važno, da bo mora Maher podret tisto utico, pa kakšen ...prikaži več kmet res pravo lopo za orodje za 1 m2 preveliko, ....