Slovenija
35 ogledov

Odstopil kot nadzornik Laškega

Anton Turnšek (Foto: Mojca Marotl) Žurnal24 main
Anton Turnšek je odstopil s položaja predsednika nadzornega sveta Pivovarne Laško. Njegov član bo še vedno do julijske skupščine.

"Moje dolgoletno poslovno življenje je bilo ves čas tesno povezano s Pivovarno Laško in slovensko industrijo pijač. Nikoli mi ni bilo vseeno, kaj se z družbo dogaja in kje bo njena prihodnost. Sedaj, ko je znana vsebina ovadbe in imena ovadenih, je izpolnjen prvi pogoj, da se lahko umaknem," je v odstopni izjavi napisal predsednik nadzornega sveta Pivovarne Laško Anton Turnšek. Turnšek nam ni želel pojasniti, za katero ovadbo gre, pravi pa, da ne gre za nobeno, ki bi bila vložena zoper njega: "Jaz nisem bil ovaden pri vsej tej stvari," je vse, kar nam je povedal.

Kot drugi ključni mejnik za svoje slovo navaja skupščino, ki je bila 23. aprila, na kateri so nadzorniki sprejeli 5-letno poslovno strategijo. "Zadovoljen sem, da so s tem postavljeni novi temelji za nadaljevanje že davno začrtane združene industrije pijač," je še zapisal Turnšek.

Na svoji prvi seji bodo člani nadzornega sveta izvolili novega predsednika, Turnšek pa bo še naprej član sveta. Zamenjali ga bodo na julijski skupščini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.