Slovenija
77 ogledov

Odstopil po nakupu

Miloš Dular Jerca Božič Kranjec
Zarja. Miloš Dular odstopil z mesta direktorja. Pred tem nakup delnic Jelovice.

Novo mesto. Nadzorni svet Zarje, stanovanjskega podjetja, je včeraj sprejel odstopno izjavo direktorja Miloša Dularja.

“Odstopno izjavo je podal 29. novembra, in sicer iz osebnih razlogov, ki jih ni želel komentirati,” nam je povedal Miha Božič, predsednik nadzornega sveta. Odstop so sprejeli, ker so, kot je pojasnil Božič, tako najbolje zaščitili interese podjetja in lastnikov ter ker v odstopu direktorja ta trenutek vidijo najmanjši strošek.

Vzrok v Jelovici?

Na vprašanje, ali je Dularjev odstop povezan z oktobrskim nakupom delnic Jelovice, ko je Zarja, ki je sicer v večinski lasti mestne občine, postala njen drugi največji lastnik, nam ni odgovoril, dejal je le, da so se na seji pogovarjali tudi o tem nakupu.

O tem, koliko je Zarja odštela za delnice Jelovice, je dejal, da je še prezgodaj govoriti, ker nekatere stvari še niso popolnoma jasne. Knjigovodska vrednost delnic, do katerih je prišla Zarja, je sicer nekaj več kot pet milijonov evrov.

Poslovne skrivnosti

Tudi na vprašanji, ali je Dular pri omenjenem nakupu presegel pooblastila in do kakšne vrednosti se lahko po družbeni pogodbi direktor sam odloča o nakupu, je Božič odgovoril, da ne more razkriti poslovnih skrivnosti.

O odstopu in omenjenem nakupu delnic smo želeli govoriti tudi z Dularjem, a včeraj po telefonu ni bil 
dosegljiv.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.