Slovenija
16760 ogledov

Odstopil poslanec stranke SDS

SDS Saša Despot
Ljubo Žnidar, ki je postal nadomestni poslanec 2. aprila lani, po imenovanju Jelke Godec na funkcijo državne sekretarke v kabinetu predsednika vlade, je podal odstopno izjavo poroča Delo.

Odstop je za Delo potrdil vodja poslanske skupine SDS Danijel Krivec. Povedal, da je Žnidar odločitev sprejel sam in da se vrača nazaj v gospodarstvo.

Krivec je za Delo še dodal, da posebne dodane vrednosti z vidika Žnidarjeve aktivnosti niso videli, prav tako ne bo več kandidat za poslanca na prihodnjih volitvah.

Namesto njega v parlamentarne klopi menda prihaja Karmen Kozmus, svetovalka za odnose z javnostmi finančnega ministra Andreja Širclja.

Ljubo Žnidar | Avtor: Državni zbor Državni zbor
Žnidar je na zadnjih volitvah kandidiral v volilnem okraju Žalec, kjer je zbral 30,28 odstotka glasov, navaja spletna stran SDS. Kot nadomestni poslanec je aprila lani v DZ nadomestil dotedanjo poslansko SDS Jelko Godec, ki je bila imenovana za državno sekretarko v kabinetu predsednika vlade.

V tem mandatu je Žnidar podpredsednik parlamentarne mandatno-volilne komisije ter član odborov za infrastrukturo, finance in zunanjo politiko.

Žnidar je bil že leta 2011 na predčasnih volitvah izvoljen za poslanca, od oktobra 2012 do marca 2013 pa je opravljal funkcijo državnega sekretarja na ministrstvu za infrastrukturo in prostor. Od leta 2014 do 2018 je bil znova poslanec DZ, nato pa je služboval na DRI kot vodja projekta.

Poslancu funkcija preneha z dnem, ko je DZ na seji obveščen o odstopu.

Komentarjev 11
  • softundsicher 10:24 13.november 2021.

    https://necenzurirano.si/clanek/aktualno/zakaj-je-v-resnici-odstopil-poslanec-sds-920056

  • Dejan Vehovec 19:40 10.november 2021.

    Marsikdo je lahko srečen da ga JJ ne more poslat v gulag, ker pač nobenga gulaga nimamo. Še nimamo.

  • Boris 19:07 10.november 2021.

    Čistke, čistke ...