Slovenija
13 ogledov

Odstopila šefa proizvajalca blackberryjev

Blackberry Reuters
S čela kanadskega proizvajalca mobilnih telefonov Research in Motion, ki je že dlje časa v poslovnih težavah, sta odstopila dosedanja glavna izvršna direktorja Mike Lazaridis in Jim Balsillie. Nasledil ju bo Nemec.

Lazaridis in Balsillie, sicer tudi ustanovitelja nekdaj hitro rastočega kanadskega podjetja, sta bila zaradi vse slabših poslovnih izidov in izgube tržnega deleža že dlje časa pod močnim pritiskom vlagateljev. Nasledil ju bo dosedanji glavni direktor za operacije, Nemec Thorsten Heins.

"V razvoju vsakega uspešnega podjetja pride čas, ko si morajo ustanovitelji priznati, da je treba žezlo predati novemu vodstvu. Z Jimom sva upravnemu odboru povedala, da je po najini oceni ta čas zdaj," je ob odstopu zapisal Lazaridis. Z Balsilliejem sta sicer podjetje ustanovila leta 1984, zdaj pa sta odstopila tudi z mesta predsednikov upravnega odbora. Oba bosta ostala povezana z družbo, Balsillie bo celo ostal v upravnem odboru.

Delnice družbe so v zadnjem letu dni izgubile skoraj tri četrtine vrednosti, ves čas pa se pojavljajo tudi govorice o prevzemu oslabljenega podjetja. Po oceni vlagateljev sta bila oba soustanovitelja podjetja osebno odgovorna za zaton družbe, saj nista pravočasno prepoznala spremenjenih navad in zahtev uporabnikov. Prav tako so se za neuspeh izkazali poskusi uvedbe novih proizvodov, kot so tablice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.