Slovenija
38 ogledov

Odstopili člani akreditacijske komisije

Člani akreditacijske skupine Agencije za upravljanje kapitalskih naložb RS (AUKN) – Arne Mislej, Alenka Stanič, Stanka Šinkovc, Jernej Pikalo, Jožef Zadravec in Jože Glazer – so odstopili.

Njihov odstop začne veljati 15. decembra, so danes sporočili iz agencije in pojasnili, da nove člane na predlog uprave imenuje svet AUKN.

V AUKN razloga za odstop članov akreditacijske komisije niso navedli, predsednik komisije Arne Mislej pa je za današnjo izdajo časnika Delo pojasnil, da so ocenili, da ne morejo več delati skladno s poslovnikom in kodeksom.

AUKN sicer od 1. decembra nima predsednika uprave. V.d. predsednika uprave Janeza Benčina je namreč iz osebnih razlogov 30. novembra odstopil s čela agencije.

Odvzeli so jim večino nalog

Delo je danes opozorilo, da je vlada z novelo zakona o upravljanju kapitalskih naložb države svetu AUKN odvzela večino nalog, med drugim tudi pristojnost sklepanja pogodb o zaposlitvi s predsednikom in članom uprave agencije. Novela te pristojnosti ni podelila nobenemu drugemu organu, tako da je Benčina AUKN vodil brez pogodbe in brezplačno.

Ker to vprašanje še vedno ni rešeno, niti morebitnega novega šefa agencije ne bo mogoče zaposliti oz. bo nalogo opravljal brezplačno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.