Slovenija
0 ogledov

Odstopljena

novković goran boÅ¡tjan tacol Žurnal24 main
Paradoks: Simono Dimic so odnesli delavci Vegrada, zna pa biti celo zgled.

Afera s prenovo hiše je vrh ledene gore. Bilo je le vprašanje časa, kdaj se bosta Simona Dimic in Borut Pahor, dolgoletna tesna sodelavca in prijatelja, morala ločiti. Zakaj? 
Simona Dimic ni znala ali niti ni mogla z argumenti izpodbijati navedb – delavcev Vegrada. Namesto da bi javno predstavila vse dokumente, so ti neprepričljivo kapljali iz njenih rok. Šefu kabineta predsednika vlade se ne bi moglo zgoditi nič hujšega. Toda to je bil le epilog. 
Simona Dimic ni bila priljubljena niti med mnogimi v vladni, Pahorjevi SD. Ali je bilo to bolj zato, ker so bili nanjo mnogi ljubosumni, ali pa zato, ker je ona preveč ljubosumno branila svoje mesto poleg Pahorja, vedo le redki. A spori med ključnimi akterji Pahorjeve kampanje takoj po volitvah leta 2008 so zasejali seme sovraštva. 
Zato je Dimičeva, paradoksalno, tudi politična žrtev. In zgled. Za mnoge akterje afer v Pahorjevi, pa tudi v prejšnjih vladah. Čeprav morda prepozno, je vendarle odstopila. A odstop bo časten le, če bodo preiskave transparentno pripeljane do konca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.