Slovenija
11 ogledov

Odstotek proti državi

Predstavnica civilne iniciative je ganjena izročila podpise podpore direktorju L Žurnal24 main
Porodnišnica. Civilna pobuda direktorju predala 20 tisoč podpisov za njeno ohranitev.

“Upamo, da je en odstotek slovenskega prebivalstva dovolj, da se nekaj spremeni,” je ob izročitvi podpisov za ohranitev brežiške porodnišnice direktorju Draženu Levojeviču dejala predstavnica civilne pobude (CP). V desetih dneh je namreč CP zbrala več kot 20 tisoč podpisov podpore; njihove kopije bodo izročili še ministru za zdravje Dorijanu Marušiču, predsedniku države Danilu Türku in predsedniku odbora za zdravstvo v državnem zboru Ljubu Germiču.

500 porodov bodo letos v brežiški porodnišnici presegli.

Število podpisov pomeni stimulacijo za boljše delo,” je ob prevzemu podpisov dejal Levojevič, direktor splošne bolnišnice, pod katero spada tudi porodnišnica. Načrt reorganizacije pa predvideva združevanje brežiške porodnišnice z novomeško.

Čakajo zdravstveni svet
Čakamo na mnenje zdravstvenega sveta, ki je osrednje strokovno posvetovalno telo ministra za zdravje,” so na naše vprašanje, ali se bo minister Marušič ob tolikšnem številu podpisov omehčal, odgovorili na ministrstvu za zdravje. Dodali so, da se bo ministrstvo do predloga opredelilo po tem, ko bosta opravljeni strokovna razprava in proučitev ekonomskih razsežnosti vprašanja. “Elaborat o racionalizaciji mreže porodnišnic v Sloveniji je zdravstveni svet že potrdil, predloga strategije razvoja porodne službe do leta 2020 pa še ne,” so povedali na ministrstvu.

Inkubator za bolnišnico
Decembra sta Goranka in Marko začela še akcijo za nakup inkubatorja za brežiško porodnišnico, vrednega 19 tisoč evrov. “Ideja se nama je porodila ob rojstvu najinih dvojčic, ki sta se predčasno rodili v brežiški porodnišnici,” sta razložila.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.