Slovenija
172 ogledov

Odvečni iz KPL na Snago

Zvonko Šavor, direktor KPL, pravi, da so imeli lani dobiček, vendar jim finančne Žurnal24 main
Težave. Dvajset delavcev bodo odpustili, prerazporedili ali dali na čakanje.

V KPL, področje Rast, je 20 delavcev preveč, je priznal Zvonko Šavor, direktor KPL. Ker so imeli lani na tem področju minus in ker letos ne predvidevajo višjih prihodkov, bodo morali narediti reorganizacijo, je dejal. "Ugodili bomo tistim, ki imajo dve leti do pokoja in želijo iti na čakanje, nekaj jih bomo prerazporedili v cestno podjetje in operativo, nekaj pa jih bo moralo oditi," je napovedal.

Štirje delavci na leto k Snagi
Po njegovih besedah je vzrok slabšega poslovanja Rasti, ki se ukvarja z vzdrževanjem mestnih zelenih površin, urejanjem in vrt-narijo, to, da ima v Mestni občini Ljubljana koncesijo za to področje javno podjetje Snaga.

"Z njo imamo sicer podpisano pogodbo, a nam vsako leto zmanjšuje obseg dela – v treh letih celo za polovico. Poleg tega se nam pogodba letos izteče. Tako lahko Snaga zaposluje, mi pa število zaposlenih zmanjšujemo," je pojasnil direktor KPL, ki svojim delavcem zato priporoča, naj gredo raje v javno podjetje. Lani so odšli štirje, letos si želijo, da bi šli še štirje, a so za zdaj dobili zeleno luč za dva oziroma tri. "S Snago se sproti dogovarjamo vsakič, preden objavi razpis za prosta delovna mesta," je ob tem dejal Šavor.

KPL je imel lani predvsem pri vzdrževanju, sanaciji cest in investicijah sicer dobiček, kolikšen je bil, pa direktor ni želel razkriti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.